Bra tider

Jag trivs i min lägenhet. Känns så skönt att ha fått städat, fixat och ordnat. Den är fin nu, längtar bara efter min nya jätteröda matta, den kommer att bli pricken över i:et.

Jag längtar också efter min beställning från La redoute, så mycket fint. Det måste bli enda shoppingen under hösten för summan blev ganska stor.

För en gångs skull känns hösten inte som ett stort ångestframkallande mörker. Börjar kännas mysigt att få ta på sig varmare höstkläder och skolan känns inte heller så jobbig. Visst verkar kursen vara något tråkig, meen ser fram emot en rolig höst off-school med mycket dans och skratt. Haha, hoppas det blir så också och inte bara en massa prat.

Dealen går också bra, var på bio idag och som snacks åt jag av Jennys morotsstavar och drack loka. Hur bra som helst. Sen tog vi en fika - macka (mörkt bröd) och caffe latte blev det för min del, så det funkar.


Nytt försök

Gör ett nytt försök att skriva blogg idag.

Är tillbaka i Umeå nu. Åkte ner med Fio i måndags. Det är skönt att vara här en hel vecka innan skolan börjar så jag hinner installera mig efter sommaren. Har packat upp, rensat i garderoben och städat så nu återstår bara att tvätta imorgon så är jag klar med inflyttningen efter sommarlovet. Har dessutom hunnit med att skaffa tre av de fem böcker vi ska ha i den nya kursen. Har aldrig varit så tidig med att skaffa böcker, vanligtvis brukar jag vänta till att kursen har börjat och gärna någon dag efter det också. Men nu kan jag för hoppningsvis börja plugga redan från början, haha.

Min plan för veckan var även att hinna läsa en bok som jag fick i julklapp men som fortfarande står oöppnad i bokhyllan. Sen när pluggandet sätter igång kommer jag nog inte ha ork/tid till att läsa "vanliga" böcker.

I måndags började även ett nytt. nyttigare, liv. Jag och Lisa har en deal som innebär att vi inte får äta godis, snacks, kakor, skräpmat, ja helt enkelt inga kaloribomber förrän vi ses nästa gång. Priset för att bryta dealen är en tusenlapp, här sätter vi hårt mot hårt, haha! Men det behövs verkligen känner jag, vet inte hur många söndagar i rad det har låtit: "På måndag, DÅ ska jag sluta äta godis och andra onyttigheter!" Men nu har vi alltså tagit tag i saken på riktigt. Och så här efter tre dagar känns det bra, det ska gå fint det här!

Aaaaaargh

Skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit! Skrev nyss ett superlångt inlägg och sen försvann det, okej kul, som att jag orkar skriva på nytt, glöm! Blogg-h******e


Noll

Inga dagar kvar att jobba, ledig, sommarlov!
Jobbade sista dagen i torsdags. Det känns bra. Det har gått bra och det har varit roligt, trots jobbig prestationsångest och stress.

För någon dag sedan kom jag att tänka på att jag har uppfyllt min dröm, en dröm som jag har haft sedan jag var liten. Jag har faktiskt jobbat som journalist! Det är något jag har skrivit upp som drömyrke i sådana där "mina vänner-böcker" och nu har jag gjort det, två sommrar i rad. Även om det bara är som sommarvikarie. Fast denna sommar har det kännts mer på riktigt. Kanske för att jag har jobbat både på centralredaktionen i Luleå och på lokalred. i Happis och dessutom har jag jobbat dubbelt så länge denna sommar som förra.
Det känns bra att ha uppfyllt en dröm, sen om det är något jag vill jobba med på heltid i framtiden är jag inte helt säker på men det är kul att ha fått möjligheten att prova på det iaf.

Nu har jag en och en halv vecka kvar innan skolan börjar. Till på måndag i Happis sedan tillbaka till Umeå. Som vanligt känns det både bra och mindre bra. Men ska det aldrig bara kännas bra?

Sista dagen

Sista arbetsdagen idag! Det var vad jag trodde när jag vaknade i morse. Men icke! Så blev det inte.

Det är tydligen tunt med personal så jag ska jobba i morgon också. Jag kan inte säga nej när dom frågar, det behövs ju verkligen någon i Happis imorgon. Det känns dock som att ledighet behövs nu, har jobbat 10 dagar i sträck. Meeen en dag till ska jag väl klara av. Blir inte hela dagen heller så visst, klart jag ställer upp.


Fortfarande fem kvar

Nedräkning: Fem arbetsdagar kvar till ledigheten.
Sommarlov, inte semester. Jag har fortfarande aldrig haft betald semester, vilket barn jag är, haha. Kanske nästa sommar? Nä, om två år kanske, har ju fortfarande ett år kvar av utbildningen.

De senaste dagarna har varit händelserika på jobbet, har haft mycket att göra, vilket är väldigt skönt. Dock inträffade en jätte tråkig händelse igår, en sådan nyhet känns aldrig kul att skriva om, så grymt.

Nu: Heeeeeeeeelg! Alltid skönt, även om jag ska jobba så är helg alltid helg.



memory

Oh, hör en sån bra låt på radion just precis nu: Bon Jovi - You want to make a memory.
Jag diggar, dom är alltid (oftast) bra.



Seven days

Nedräkningen startar: en timma och sju dagar kvar av jobbet, sen ledig i drygt två veckor!!

Bättre dagar igår och idag, men inte det minsta piggare för det.



Okej, nu satt jag och stirrade ut genom fönstret i flera minuter utan att skriva nåt så det fanns nog inte så mkt mer att skriva om just nu, haha.

Neggo

Jag har tråkigt, på jobbet. Fatta, har inget att göra. Har inte hittat en enda grej att skriva om idag. Känns rätt värdelöst. Jäkla skiiiiiiiiit.
Kan inte klockan bara bli 17 så jag åtminstone får gå hem och slippa sitta här och känna mig dålig.

Okej, kan ju skriva lite om helgen.
Fredag, var totalt slut efter jobbet. Hängde hos Lisa med henne, Lisse och Josse sen hem och sova.
Lördag, drog till Lule med full bil. Efter att ha släppt av lite folk och kikat in på en "happisfest" blev det förfest hos Annas och Maddes kompis, sen området. Det var en kul kväll på området. Men jaa, inte lika kul som förra året. Jag fick panik när det var dags att gå hem eftersom jag inte hittade nån av mina vänner som jag kunde bo hos. Så jag började tro lite där ett tag, men sen fick jag tag på Mallo och fick sova där som planerat.
Igår, seg dag. Var nervös när jag körde hem, men det gick bra. Såg sedan en mkt bra dansfilm med Lisa och åt godis och chips för sista gången. Verkligen sista gången, för idag börjar en nyttig vecka. Får väl återkomma senare med hur det går den här gången. Än så länge har det gått bra, wow, haha!

Idag, som sagt kasst, på alla sätt..........

Som om det var mina egna ord


Quick fix and heartbeats, gets me so easily
Now you got me on my knees
This will be the death of me
Tic tac, time goes by, hits me so suddenly
How you knock me off my feet
I'm the Queen of Apologies

Now I'm fighting this feeling
but it never stops, never stops
I'm still waiting
And I'm stuck with this feeling
will it ever stop, ever stop?
I keep trying

I blame no one, but myself
so honestly, is this how it's gonna be?
Tell me, who's the enemy?
***
So sick of this feeling
but it never stops, never stops

The Sounds


Asså....

Vilken oproduktiv dag! Har hittat EN grej att skriva om.
Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska bli 17 så att jag får sluta.

Jag hade iaf en mycket viktig lunch idag med min väninna Lisa, mm, vi åt burgare och glass på Frasses, mycket flashigt. Trevligt var det iaf och det var kul att vara "vuxna" och ringa varandra från Lulenummer för att bestämma lunchträff. Dock fick jag inget häftigt scoop som jag hade hoppats på, haha!

Och, jag har skrivit TVÅ bloggar idag. Hejj bara!

Lite av varje

Känner att jag måste skriva lite i bloggen. Måste? Det ska inte vara ett måste att skriva blogg men just nu känns det så. Jag har inte skrivit på länge och fortfarande har jag ingen motivation att skriva, men ska göra ett försök.

Var ledig förra helgen. Hälsade på släktingar i Kalix, det var fint. De bor i Belgien och tyckte att det vore roligt om jag kom och hälsade på. Det ska jag göra också, blev även inspirerad av att åka dit och läsa språk. Det börjar kännas bra att bara ha ett år kvar av utbildningen, snart kan jag göra vad jag vill!! Jag har massor av saker jag vill göra, men det gäller ju också att ta tag i saken på riktigt, inte bara drömma. Dessutom är jag den som helst inte vill åka iväg långt bort ensam, jag vill gärna ha någon vän med mig. Förutom att plugga språk i Belgien är ju även en USA-road trip planerad till nästa höst. Kan inte göra allt på en gång, dessutom är ju finansieringen också ett litet problem, haha. Måste avsätta tid till att tjäna ihop dom där pengarna som behövs för att kunna resa, innan man över huvudtaget kan göra något alls.

Okej, långt utlägg om det. Resten av helgen var lugn förutom lite party i lördags. Det var som vanligt roligare före utgången än efter. Kanske är det förhoppningarna man har för kvällen som gör förfesten rolig och sedan är det besvikelsen över att det inte blev som man tänkt som gör slutet av kvällen lite mindre bra? Jag vet inte.

Denna vecka har jag jobbaat 8-17 varje dag. Det har varit en bättre jobbvecka än förra, har bland annat träffat Ingvar Kamprad på IKEA, roligt var ordet.
Idag går det dock lite sämre, är trött, omotiverad och staden känns för tillfället väldigt händelselös. Det ska bli skönt med två lediga dagar!

Till helgen ja, hade ju planerat att dra iväg till Luleå direkt efter jobbet idag för att kalasa. Men har varken hunnit packa eller göra mig i ordning som jag hade tänkt. Är dessutom väldigt trött, som sagt, så har för tillfället inte så stor lust att åka dit idag. Kanke blir imorgon istället. Hoppas på bättre väder imorgon också.

Ja, det här blev ju ett väldigt långt inlägg, längre än på länge iaf. Motivationen kanske bara satt lite långt inne. Bra va, nu fick ni mycket att läsa :)

Nu ska jag återgå till nyhetsletandet, hej!