Mellanlandar

Oj, bloggen behöver uppdateras. Har dock ingen motivation att skriva någon lång utläggning, just nu är jag på drift och har sällan tillgång till en dator någon längre stund så jag får ta det sen nån gång.

Lämnade Stockholm förra lördagen och har sedan dess befunnit mig hemma i Happis.

De sista dagarna på praktiken var jättebra, kände mig uppskattad och de var nöjda med mig. Vilket gjorde att även jag själv kände mig nöjd med min insats, men ville inte sluta redan. Dock är det klart att jag ska skriva uppsats åt filmnyheterna så jag åker tillbaka om några veckor, känns kul för jag ville verkligen inte släppa taget helt.

På drift ja, snart bär det av mot Umeå för intro av uppsatsmomentet. Känns kul att jag får tillbringa lite mer tid även där. Det jobbiga är att jag måste bo i en väska (läs flera) för att få med alla kläder och diverse andra viktiga saker som jag behöver överallt. Men jag har ju själv valt att säga upp min lägenhet så jag får inte klaga. Fast jag misstänker att jag kommer att vara något less på att hatta runt efter denna vår.

Sol och kultur

Mindre än en vecka kvar nu. På lördag lämnar jag huvudstaden och åker norrut. Vemodigt. Desto bättre känns det att jag idag har sett Warhol-utställningen. Mycket snygga verk. Filmerna som visades var dock placerade på ett väldigt otaktiskt sätt. Men men intressant att se iaf, när man väl fattade vilken film som var vilken. Trevligt att få träffa min småkusin igen också.

Härligt vårväder med sol har det varit idag. Äntligen. Skönt att få se lite vår innan jag åker tillbaka till vintern. Det känns också jobbigt otaktiskt.

I förmiddags hann jag även med en liten promenad och fika med K2. Blev en hel del prat om USA och vi har bokat nästa planeringsmöte. Snaaart kanske vi kan börja boka!


 


Long time no see

Nyss ringde en saknad vän. Jag blev glad. Till påsk får vi ses också. Min tur att ringa nästa gång. Är inte världsbäst på att höra av mig, inte många av mina vänner heller när jag tänker efter. Vi hörs med andra ord inte så ofta. Men när vi väl gör det, eller ses, då är allt som vanligt. Som om vi sågs igår. Det är så det är med riktiga vänner <3

Imorgon ska jag träffa en av dem. En heldag med K2 är vad som väntar!

Hade något mer bittert på tungan ikväll också. Denna ensamma fredagskväll. Men jag ids inte ta det nu. Skyller på förkylningen, jag ogillart skarpt. Men vad kan man göra. Gilla läget. Se fram emot morgondagen.

Lite bättre

Har varit på praktiken idag. Men kände mig dock inte helt frisk så gick hem tidigare. Jobbigt. Nu är det iaf bara fredag kvar och sen helg.

Har bara en vecka kvar, en enda... Såklart har jag inte hunnit göra allt jag ville. Men kommer iaf att få pricka av en sak på listan på söndag, för då ska jag och se Warhol-utställningen. Om den här jäkla förkylningen kunde ge med sig skulle det kännas mycket bättre. Nu orkar jag inte anstränga mig för att hitta på saker, vilket jag helst skulle vilja under den här sista tiden..

Självdisciplin, what?

Jag loggade nyss in på facebook. Lyckades därmed inte hålla mig borta en vecka som jag tänkt... Men det gör inget. Jag hade faktiskt ett viktigt meddelande i inboxen som jag nu kunde svara på.

Däremot gjorde jag chokladbollar idag. Det var verkligen inte bra.


Önska inte för mycket

Jag fick det där täcket att dra över huvudet. Men nu vill jag inte ha det längre, nu vill jag bli pigg och gå till min praktik. Andra dagen hemma idag. Jag är trött hela tiden. Imorgon ska det kännas bättre, nu är jag less på det här!

Det var en lång dag

Nu är jag uttråkad. En hel dag inne mestadels spenderad framför tv:n. Måste ta ut Nala men har verkligen ingen lust att gå ut i det blöta mörkret.

Har sett två filmer idag. Det var värt men hoppas ändå jag kan gå till praktiken imorgon.

Det ska dock tydligen vara grått imorgon också, jag behöver sol.

Sick

Vaknade och frös. Var grymt trött och hade ont i huvudet. Kollade tempen (ja jag är besatt) och såklart, lite feber. Somnade om och vaknade efter 12. Så länge har jag inte sovit på väldigt länge, antar att det är pga att jag inte är helt frisk. Känns jättetråkigt att vara borta från praktiken, särskilt som jag bara har lite drygt en vecka kvar. Men hoppas en vilodag gör att jag kan vara tillbaka redan imorgon.

Att bryta vanor

Lite kliar det i fingrarna som vill trycka på tangenterna för att logga in på facebook (det användarkontot tog jag inte bort, känns ganska bra att ha då och då). Men nej, inte under veckan. Måste distansera mig. Bryta dåliga vanor. Det är aningen tråkigare att sitta här vid datorn, men nu kan jag istället göra vettigare saker. Som att blogga. Ska även se på nyheterna som börjar snart.


Söker balans

Idag har jag tagit bort en massa användarkonton på diverse communitys. Jag rensar bort dålig energi. De ger mig ingenting, snarare bryter ner. Det är skönt att rensa, slänga bort. Bli tom.

Jag vet inte om det är vädret eller att jag påverkas av människor omkring mig som mår dåligt. Eller är det i mig själv jag inte mår så bra som jag vill? Plötsligt är jag osäker igen. Nu vill jag återigen ha det där täcket att dra över huvudet ett tag.

Wasting time

Inne, hemma, pust det gick bra även denna gång. Men det är alltid en liten panik att gå ensam hem i betonghooden.

Ja vad gör jag då hemma så tidigt denna lördag kväll? Slösar bort min korta tid i huvudstaden? Jag borde ju vara out there, leta, hitta, ta vara på tiden. Men jag orkar inte. Jag är faktiskt lite sjuk. Tråkigt nog, eftersom det är näst sista helgen. Ibland känner jag pressen, gör nåt, kan inte bara vänta på att nån annan ska ta tag i saken. Tiden rinner iväg. Men bara att tänka på det gör mig trött, jag ger upp. Blir bekväm. Det går ju så här också. Hoppas på ödet, eller nåt.

Nåja som sagt, försöker undvika att bli sjuk, så snart sova.

Friday night

Ooh musik I love it so much. Just nu: Dj Dean - Play it hard, såå Hemavan 2007 haha. Youtube är min bästa vän just nu. Life? Oh yes.

Och nä jag fick inget veta idag, får ge mig till tåls till nästa vecka. Men som sagt I wish..

Fredag kväll och klockan är över tolv, ojoj dags att sova, såna här fasoner kan man ju inte hålla på med. (Ja jag är ironisk). Go natt

Kanske kan det gå vägen

Idag slogs jag av en insikt, jag vet vad jag vill. Ska kolla upp imorn om det är möjligt att genomföra. Sedan finns det dock diverse andra saker att ordna isåfall. Men det skulle vara så kul!...

Jag är lite seg på att fatta beslut och skjuter gärna upp saker länge. Men när en tanke väl har slagit mig kan jag inte släppa den och gör allt för att få som jag vill. Dock brukar det ofta bli väldigt mycket krångligare och svårare att genomföra. Jag blir irriterad på mig själv för att inte ha planerat bättre och dragit mig för att fatta beslut. Men på något vis brukar det lösa sig till slut. Brukar, jag hoppas!



Blev förresten klar med utvärderingen av Guldbaggegalan idag, äntligen! Det är en bra känsla att ha rapporten snyggt utskriven liggandes på bordet.



Ok, I'm hooked. Kan inte tänka på annat. Längtar till imorgon så jag får veta! F**k vilket antiklimax om det inte blir av, för nu har jag redan hunnit fantisera och bygga massa planer i huvudet! So me, så typiskt mig...

Bäst att ta det säkra.. eller?

Jag fegar ur, tjalala, jag fegar ur...

Jag vet inte om jag vill tillräckligt mycket för att våga. Jag tänker och analyserar för mycket och får beslutsångest. Jag vet inte vad jag känner egentligen. Så, jag fegar ur, tjalala, jag fegar ur

Kan det bli bättre?

Ah, kom på en grej som jag läste om i tidningen idag. Spelet rock band där man kan vara upp till fyra personer och tillsmmans spela gitarr, trummor OCH sjunga, fatta coolt! Vill testa det nuu! Måste vara grymt!

Sometimes I...

Ibland spricker fasaden
Ibland orkar inte skenet hållas uppe
Ibland skulle det kännas skönast att bara släppa taget
Ibland finns ingen mening


Men det är bara ibland

Måndag = filmdag

Lyx, gratis ny film på bio varje måndag efter praktiken.

Idag såg jag Into the wild. Hade inte jättekoll på den innan, bara sett trailern men redan då verkade den bra. En ung kille drar ensam ut på äventyr, ända till Alaskas berg. Hittar en övergiven husbuss eller liknande - the lucky bus day. Han flyr från sin föräldrar, jobbiga familjeförhållanden och den materiella världen. Söker den ultimata friheten. Till slut inser han dock att verklig lycka är delad lycka, men det är lite försent....

Vackert foto, bra musik, stark på slutet, mycket känslor. Den var bra.