Nytt år återigen

Tiden, åren går fort. För fort känns det som. Men sedan när jag tänker efter har jag hunnit med ganska mycket ändå.

I år har jag jobbat mer än jag någonsin gjort tidigare. Efter allt pluggande känns det mycket bra.

Har flyttat till staden jag alltid längtat till. Var inställd på över sommaren, är ännu kvar. Gott.

Hoppar in på två mycket bra arbetsplatser.


Var en snabbbgenomgång av året som gått.

Nu är jag hos Mallo och ska för första gången fira nyår i Luleå. Blir king.

Gott Nytt År!


The song

Dagens låt: Snow Patrol – Run


Yes, äntligen! Såg precis den enda reklam jag gillar - Coca Colas julreklam. Lite väl sent, men mysig ändå.

Yes en till reklam som är vettig! Nån slags pappersreklam (ointressant) men med en king version av Neverending story, vill ha den!

Oh, får inte fastna framför tv:n, måste sova. Upp jäkla 05.00.


Jul på bortaplan

Julen kom och gick.

Pappa har varit och firat jul med mig så jag slapp vara ensam.

Har hälsat på i Västerås, jobbat halva juldagen, varit på premiär, ja hann med mycket.

Men dagarna gick fort. Det var en annorlunda jul, att inte vara hemma. Men riktigt fin ändå. Jag hade min första egna riktiga julgran. Se så fin den var. (Dock är den redan utslängd, pappa fick fixa innan hemfärden. Annars hade den kanske stått här tills alla barr ramlat av).

    

   

                                                 

 


Blogg?

Vadå blogg? Hade jag en blogg?

Visst ja, det stämmer.

Blev ett tag sen nu. Precis när jag fått fart på det hela blev det stopp. Men hinner inte mer nu. Bättre uppdatering kommer inom kort...

"bussarna är inställda"

Okej, its a fact. Jag har nu drabbats av "snökaoset" i Stockholmstrafiken. Inga bussar gick från mig till stan i dag. Alltså PLEASE! "Bussar inställda på grund av halka och dålig sikt" hette det visst. (Fick jag veta sen). Såklart hade jag inte kollat hur bussarna gick (som jag alltid annars gör) innan jag gick ner och väntade på bussen. Efter att två bussar inte dykt upp som de skulle började jag ju förstå att det troligtvis inte skulle komma någon fler. Där stod jag och frös och kände stressen över att bli sen till jobbet komma. Som tur var hade jag i alla fall begett mig iväg i tid. Insåg att jag skulle bli tvungen att ringa efter en taxi, men precis när jag skulle plocka upp mobilen ur fickan stannade en bil vid mig.

"Vill du åka med ner?", säger mannen i bilen.

"Ja gärna, jättesnällt", säger jag och hoppar in.

"Jag ska hämta min fru. Bussarna är inställda, de har sagt det på radion hela dagen", säger mannen.

"Va, är det sant?", säger jag, uppriktigt förvånad. (Hade såklart inte lyssnat på radion.) "De har ju plogat och allt".

"Nu gör de det ja", säger mannen.

Alltså PLEASE! Det är ju samma visa varje år. Lär sig inte Stockholmarna (SL)?? Nu hade jag ju tur att en vänlig själ ville ge mig skjuts och jag hann i tid till jobbet. Men att det blir panik och en massa inställda bussar pga lite snö. Verkligen PLEASE!



Dagens (nattens) låt:
Renegade Five – Love Will Remain

Morning from hell

Det var rätt tungt att vakna i morse. 4.30 ringde klockan - och mobilen. Efter två timmars sömn. Kändes som att jag höll på att gå sönder på bussen hem efter jobbet. Men trots allt gick arbetsdagen hyfsat bra. Lite småpanne i början. Första dagen ensam. Men det blir bättre nästa gång.

Fick med mig två julklappar hem iaf. Bara några kvar nu.

Dagens låt:
Renegade Five – Memories

Snön fortsätter yra utanför. Kallt som den i vinden. Men fint.


Snötäckt Stockholm


Kreativitet i snöyran

Ja snön ligger fortfarande kvar. I dag har det dessutom kommit ytterligare en hel del. Riktig snöyra. Givetvis hade jag planerat in en fotodag i dag. Inte optimalt väder direkt men fick en del hyfsade foton ändå. Tänkta julklappar.

Passade även på att hälsa på Hilda på jobbet och dokumenterade självklart besöket. Kul att ses, känns som en evighet sedan, och det är det ju nästan också..!


 

 
Mössa och ljus och en busy working Hilda

 

 

 
Jag med nya rosa mössan och söta Hilda


 Dagens låt: Alicia KeysTry Sleeping With A Broken Heart


Visst ja! Biljetter till Sonisphere är nu köpta!!! Längtar!!!!


Vitt puder

Jag blev faktiskt riktigt glad när jag vaknade i dag och såg ett fint, tunt, vitt pudertäcke på marken. Gillar inte när det blir för mycket snö men att äntligen få se annat än grått och slask var härligt. Julkänslan ökar! Hoppas det stannar länge, iaf över jul. (Men det lär ju inte hända)...

Dagens låt: Renegade Five - Running in your veins



Bra jobbat

Grymt bra jobbkväll! Vilken kross! Och favoriten vann ju Idol. Får bara hoppas att förstaplatsen inte innebär en nackdel, som det ju dock varit för de flesta tidigare vinnare...

Måste bara fixa en grej innan jag kan sova. Go natt!

Och förresten klockan är ju 03.00 = ny dag.

Dagens låt: Jay-Z - Young forever

(Dagens låt förresten, kanske borde börja kalla den nattens låt?)


Mötley och Maiden till Sverige - samtidigt!!

Alltså fatta stort!! Sonisphere flyttar till Stockholm i augusti och radar upp rockgiganter. Maiden, Mötley, Cooper är några av dem. Läs här!

Biljetter släpps på måndag, måste dit alltså!!

Dagens låt blir därmed: Mötley Crüe - Kickstart my heart (Klockan är över midnatt så slänger ut en dagens direkt, lär inte hinna görat imorn. Blir jobb heeeela helgen).


Dagens

Just ja det var ju det där med dagens låt, om man skulle försöka få lite kontinuitet med något här i livet. (Obs! De dagar jag inte bloggar alls blir det ju lite svårt med dagens låt, nä menar du det? Haha). Vill egentligen skriva samma som sist, för gillar den lika mycket i dag. Men det ska vara en ny dagens låt varje gång, tänker jag mig.

Dagens låt: Lady Gaga - Speechless (Det var ett jvla tjat om Gaga! Men lyssnar in mig på hennes nya och gillart).


Ingen kontroll

11.46. Nyss uppstigen och här sitter jag och gäspar framför datorn. Har totalt vänt upp och ner på dygnet så därför är jag nu jättetrött mitt på dagen. Jag skyller på kvällspassen, kan inte sova direkt när jag kommer hem och så blir det att jag somnar först fram på morgonkvisten. Jaja.

Det slog mig härom dagen, eller var det möjligtvis natten? Troligtvis, men sak samma.

Jag skulle vilja ta kontroll över mitt liv. Sätta upp planer. Skaffa ett fast jobb, egen lägenhet (åtminstone en som jag får bo i mer än några månader i taget). Bo och leva "på riktigt". Skapa mig en fast punkt här i nya staden. Som egentligen inte är så ny längre, men det känns fortfarande inte rätt att säga att jag bor här. Även om det känns så. Allt känns lånat. Inget  är säkert. Men tar jag kontroll? Nej, jag lever från dag till dag, go with the flow, skjuter upp saker och tänker att "det ordnar sig". Som jag alltid gör. Och samtidigt gillar jag ju det. Det där med att binda sig är ju ganska skrämmande, vad det än gäller. Så jag kommer nog att fortsätta go with the flow - ett tag till.


Jag tvättar

Det är vad jag gör i dag. Hade i vanlig ordning samlat på mig en rätt stor hög. Lyckas aldrig tvätta lite och ofta. Nej inte då. Nå ska bli skönt att bli av med skiten.

Ja, steg upp vid ett så den här dagen hade redan börjat mörkna, kände därför inte att jag orkade göra något roligt av den. TUR att tvättstugan var ledig så jag kunde göra lite nytta i stället.

Dagens låt: Lady Gaga - Dance in the dark

(Kanske borde börja med dagens låt varje dag förresten). Bara en tanke.


Vad gör jag vaken??

Orka vara vaken. 02.45. Verkligen orka. Jag är så sjukt trött. Egentligen.

På bussen mådde jag nästan illa av trötthet. Nu har det gått över i nån konstig övertrötthet, typ. De sex jobbdagarna är genomförda. Något annat har jag inte tagit mig till. Jobba, sova, jobba, sova. Och inte har jag sovit särskilt mycket heller. Men det känns väldigt bra. Att jobba.

Ledig imorn. DET känns också rätt så bra. Haha. Behövs.


Jobbdag ett av sex

Första dagen avklarad. Hade en jobbig känsla igen innan jag började men känns helt okej nu. Var hyfsat produktiv iaf. Blir stressigare till helgen. Men känns ändå bra att vara tillbaka för ett tag.

Sova.nu.


Tre av fem

Well, detta blev gjort idag:

¤Städa
¤Tvätta
¤Uppdatera mig på nöjet (måste)
¤Handla

¤Diska

Tre av fem iaf. Dessutom tog jag en promenad innan frukost som jag planerade i går. Tog promenaden till affären så slog två flugor i en smäll där. Tro nu inte att jag var uppe i tid som det kanske kan låta. Frukosten intogs cirka 15.30. Sedan har jag även lagat mat och gjort en matlåda till imorn.

Inte vet jag nu om dagen gick särskilt sakta, men inte allt för fort heller iaf. Nu börjar det väl vara dags att sova, om man kan.

Denna fina solnedgång fastnade också på bild. (Om man nu kan kalla det solnedgång även om solen i princip inte synts på hela dagen?).





Stanna klockan

I dag hoppas jag att dagen går riktigt sakta. Visserligen har jag redan sovit bort halva, men resten av tiden kan gärna få ticka fram lite saktare.

Borde:
¤Städa
¤Tvätta
¤Uppdatera mig på nöjet (måste)
¤Handla
¤Diska

I morgon väntar första dagen av sex med ca 10 timmars jobbpass.