Den är grym

Alltså lyssna, så bra låt! Har lyssnat på den konstant i nästan en timma nu. Har inte gillat Alicia Keys så mycket tidigare, för mkt soul, men den här alltså - love it!



No one heter låten alltså.

Step

Yes, yes, kvällens träning blev step bas. Ingen utmaning alls jämfört med aerobic dance, men det var kul att för en gångs skull hänga med och kunna alla steg. Kunde köra på mycket bra faktiskt! Skönt med lite styrke också, lär ju ha träningsvärk imorn iaf i armar och mage så otränad som jag är just nu. Men träningsvärk är bra. Spanade in afro power dance efter passet, det blir det nästa vecka!

Okeej, den där jäkla exam.uppgiften är ännu kvar att göra. Har inte hunnit med den pga enkäten som skulle bli klar. Men imorn, fredag och lördag, sen ska jag förhoppningsvis vara klar med den. Tänker inte göra den svårare än vad den är, bara att skriva nåt!

Nu: TV

Den kom fram till slut

Äntligen soooooooool! Det är en solig morgon! Var så trött idag igen när jag vaknade men när jag såg att solen lyste in genom persiennerna blev jag piggare och studsade upp ur sängen för att skriva min praktikplaneringsrapport. Skönt att ha gjort bort det, nu kan jag helt koncentrera mig på exam.uppgiften under resten av veckan.

Nu frukost sen get ready for school.

Trött

Jag var alldeles för trött i morse för att gå upp enligt planen, snoozade nästan en timma innan jag väl steg upp. Jag är verkligen ingen morgonmänniska.. När det inte är något jag absolut måste göra en viss tid på morgonen kommer jag aldrig upp i tid. Nåväl, nu ska jag sätta igång och plugga lite sen till skolan kl ett. Ikväll ska jag till Hilda :)

                                                        Ha en bra dag!


Bättre sent än aldrig

Jag har blivit en riktig stammis på mina vänners bloggar, kollar dem flera gånger per dag, hihi. Skriver kommentarer som aldrig förr också. Det är kuuul. Haha, jag har varit jätte sen med att fatta hur roligt bloggar är, säkert nåt år efter alla andra. Men nu är jag heeelt inne.

Ny vecka

Wee, var på aerobic dance ikväll, så kul det var! Det kändes som att tiden hade gått jättefort när passet var slut. Inte alls som förra gången, då hann jag kolla på klockan några gånger. Hängde inte med på allt under passet, var ganska förvirrad några gånger men det kändes ändå bättre än sist. Man kan alltid låtsas kunna stegen och göra ungefär som de ser ut, haha. Längtar redan till nästa måndag.

Delade ut enkäten idag så imorgon ska vi börja med bearbetningen. Har dock inte blivit av att jobba med examinationsuppgiften idag heller.. Nu kan jag verkligen helt glömma Happis i helgen..

Ikväll: Prison Break

Roligheter, men Inte just nu bara

Såg en bra film på tv nyss, Måna Lisas leende, tycker om såna filmer. Tycker om att bli berörd och inspirerad av dem. Älskar film helt enkelt! Tanken på vad jag ska få hålla på med efter jullovet gör mig glad, kommer på mig själv med att le så fort jag tänker på det.

Just nu är jag däremot inte så peppad på det som måste göras. Blev inget pluggande idag.. Jäkla, har faktiskt mycket kvar.. Fick sån lust att åka hem nästa helg. Jenny ska, vill också! Men kommer nog (absolut mest troligt) inte att hinna.

Kan om jag vill

Maten blev faktiskt god! Jag kanske inte är dålig på att laga mat utan slö på att prova nya rätter. Fast jag håller mig till säkra kort, skulle nog inte gå så bra om jag skulle göra nåtgot mer avancerat, haha.

Upp och iväg

Imorse ringde alarmet på mobilen 9.45. Trött var jag men kom ändå relativt snabbt upp ur sängen, fixade lite frukost och gick sedan iväg mot Iksu. Ett pass afro power dance var inbokat kl 11. Så köööönt det var att komma iväg! Passet var roligt och nu känns det så bra efteråt. Afro kändes lite flummigt i början men nu tycker jag om det och det passar stela mig så jag får lite rörlighet i kroppen.

Jag älskar att träna. Det är så synd att jag har så svårt att komma igång bara + att jag alltid blir fökyld i evigheter på hösten som förstör det.. Men nu kommer jag att köra på de sista veckorna innan jul! När jag gick hem från Iksu tänkte jag återigen på hur jag kommer att sakna det stället..

Nu ska jag gå och hämta den sista tvätten, har nämligen hunnit med att tvätta lite idag också! Sen borde jag plugga och efter det ska jag göra korvstroganoff, har aldrig gjort det tidigare men det sägs inte vara så svårt. Haha jag är sämst på att laga mat!

Fyra i rad

Yey, jag slår personligt rekord - fyra inlägg idag!

Pluggat har jag också gjort denna lördagkväll. Inte ofta det händer, men det känns bra att ha kommit igång lite grann nu.

Sitter och lyssnar på "gammal" musik och välbekanta känslor gör sig påminda. Det är konstigt det där att man känslomässigt kan flyttas tillbaka i tiden av att lyssna på musik. Känns det igen? Lite jobbigt blir det faktiskt för tillfället.


Nä, nu film sen sova.



 


så gick det med det

Okey, the deal is dead...

Under vår prommis gick jag och Jenny förbi Ica och inhandlade varsin godispåse. Nåja klarade mån till lör utan godis, så kan väl säga att jag klarade mitt gamla mål med en godisdag i veckan. (Iofs blir det födelsedagsfika imorn men då fååår man, och det är inte godis). Faktiskt var jag inte så sötsugen ikväll, hade nog klarat mig utan. Men eftersom Jenny också ville var jag inte sen att vara med på beslutet att förstöra dealen.

From nu en godisdag i veckan, perfa!

Ooops

Ajdå, inte börjat plugga ännu.. Fastnade med bloggar, facebook (som jag först nu började engagera mig lite mer i) och nyheter. Ska snart ta en promme med Jenny. Så plugga efter det.

Spara

Kom precis hem från några timmar på stan med Jenny och Katta. Köpte inget åt mig själv, förutom lunchen, duktigt va! Det enda jag utöver den la pengar på var en present. Wedins hade 20 % på väskor och bara därför gick jag dit för att ev köpa mig en ny väska. Egentligen behöver jag ingen, ville bara ha en ny. Men jag stod emot! Dessutom hittade jag ingen som jag bara måste ha.. Jag var även och lämnade två påsar med kläder till Myrorna. Varje gång jag köper något nytt känns det bättre om jag sedan ger bort något plagg som jag inte använder längre. Jag får minska ångesten som kommer av att spendera pengar jag eg borde spara och mina gamla kläder går till ett gott syfte, så det är iaf ingen som förlorar på det!

Idag hade jag även tänkt hinna med att gå på IKSUs öppet hus och testa nåt pass jag inte kan gå på med mitt silverkort, men jag fick inse att jag var alldeles för tidsoptimistisk, sista intressanta passet börjar nämligen nu. Synd, hade varit roligt! Men men bokade in mig på ett annat pass i morgon förmiddag för att kompensera.

Nu ska jag försöka komma igång med pluggandet..

Det fanns fler

Titta! Hittade fler bilder på mobilen att leka lite med :)

image57


image58
Heart light

image60
Sommardag i Happis


image62
En gråare dag

image61
Vårdag i Umeå, hade lite att göra :)

image63
Storön


Kvalitén på bilderna från mobilen är ju inte lika bra som de tagna med kameran meeen fint ändå


Det går framåt

Oh no! Jag missade att uppdatera bloggen igår (fredag), min klocka är nu 00.02 och alltså är det redan lördag. Damn, jag som var så duktig på att uppdatera. Nåja lär ju bli fler inlägg under lördagen ist.

Jag fick den, jag fick den, dom ringde idag! Jag blev så glad att jag nästan började gråta. Det är lite av vad jag drömt om att göra när jag blir "stor". Tänker inte skriva vad det är ännu för inga papper är påskrivna. Jag är en sån där som inte vågar tro på bra saker när dom händer, tänker att det fortfarande kan skita sig. Men nu känns det iaf mycket mycket bra! Har bara ett jobbigt samtal att ringa på måndag. Tacka nej efter allt jobb som lagts ner.. usch tycker inte om att göra människor besvikna. Det är något av det jobbigaste jag vet. Men i det här fallet måste jag tänka på vad jag själv vill.

Just nu är det bara den där examinationsuppgiften som hänger över mig som ett grått måln. En sån omotiverande uppgift + att jag inte gillar när jag inte vet exakt vad det är jag ska läsa för litteratur. Fyy.. Men jag vet att efter många om och men och klaganden hit och dit kommer jag att göra den i tid iaf. Känns jobbigt just nu bara.

Just ja, har även postat iväg min uppsägning av lägenheten. Känns lite läskigt att lämna den tryggheten. Tro mig, vill inget hellre än att slippa bo den dyra i trångheten. Men ändå känns det tråkigt att veta att jag kommer att lämna Umeå om några månader. Visst kommer att komma tillbaka då och då under vårens uppsatsskrivande. Men jag kommer inte att bo här.  Det är många personer som jag kommer att sakna när jag lämnar stan. Ett ställe som jag också kommer att sakna är Iksu. Har inte varit aktiv på länge men det håller på att bli bättring igen och bättre träningsställe tror jag inte att jag kommer att hitta någon annanstans. Meen man vet aldrig kanske kommer tillbaka hit sen :)

Nyfunnet intresse

Okej blogg nummer två idag också, very good gummisnodd. Haha oj höll på att skriva nåt nyss som hade kunnat misstolkas och blivit väldans (roligt) fel. Tur att jag hejdade mig!

Ääh, tänkte börja skriva nåt djupt om uttrycket ensam är stark (som jag läste om alldeles nyss), men upptäckte att jag egentligen inte vet vad jag tycker i frågan. Så jag la ner min lilla diskussion redan innan den hann börja. Det blev bara invecklat och konstigt och jag tappade bort mig själv. Ensam är stark för att ensam måste vara stark, är det så kanske? I slutändan har man bara sig själv. Men det är bra, att lära sig ta egna beslut och lita på sig själv! Orka vara beroende av någon annan, är det inte lättare att bara göra som man själv vill? Se där, det blev en kort diskussion iaf!

Jag har haft min blogg i cirka ett år och först nu börjar jag tycka att det är roligt att skriva. Nu känner jag att det håller på att bli ett litet beroende. Weee, skriva är kul. Man behöver inte ens ha nåt att viktigt att berätta för man bloggar väl egentligen mest för sin egen skull. Sen är det bara extra roligt om de som läser nån gång då och då lämnar en kommentar :)

Tack för visat intresse, god natt!

Allt handlar om pengar

Idag kom csn-bidraget och lika fort försvann det. I förmiddags åkte jag till Maxi och storhandlade med Jenny, nästan 500 kr!!! Shit asså vad mat är dyrt och det mesta kommer att ta slut inom några dagar, som frukt och grönsaker... Nåväl, det är väl bättre att lägga pengarna på mat än annat, eller?

Lyxade till det på lunchen också med salladsbuffé på.. Piazza, tror det heter så? Mitt favoritställe här i Umeå, iaf när det gäller lunchmat. Nu ska hyran betalas och sen är jag fattig student igen. Men jag ska absolut inte klaga, det kommer att kännas skönt när utbildningen är färdig och jag inte har något lån att betala. Jag är oerhört tacksam för min snälla familj som ser till att jag överlever varje år när sommarjobbspengarna är slut. Bortskämd? Ja, men försöker ändå klara mig på egen hand så mkt som möjligt. Är iaf medveten om det.

Allt handlar verkligen om pengar. Förut var jag inte så brydd, tänkte bara jaja det är så det är. Men nu börjar jag se hur de styr verkligen överallt och jag börjar ifrågasätta det. Kanske fyra års universitetsstudier har gett mig en mer kritisk bild av verkligheten ändå? Haha. Men inte har jag slutat vara materialist för det.

Nummer två

Jag kan inte få nog, här kommer lite fler bilder, haha.


image53
Light

image54
Tågräls - Umeå
 
image55


image56
Porträttfoto - digitalfotokursen

Måste börja fota mer för nu har jag snart slut på bilder att leka med.


Oh, mitt andra inlägg för dagen. Det håller i sig än så länge. Bloggens förbättrade utseende har gjort det roligare att blogga!

Lättad

Jag klarat!! Fick dessutom VG, på alla frågor!! Hemtentan alltså, den jag hade sån ångest över för några veckor sedan. Fatta skönt. Hoppas att det här hjälper mig att orka med de sista momenten också. Motivationen är helt slut, så det är bara att bita ihop. Har iaf kopierat en uppsats och börjat läsa den idag - alltid nåt!

Bloggskrivaren

Måste bara säga att jag har blivit riktigt duktig på att uppdatera bloggen! Eller hur? Vad är det nu, tre inlägg idag? Har nog aldrig hänt förut :)

Att vara slö i skolan kanske har sina fördelar, eller?

Nåväl, nu sova sej, go natt

Idag

P, p, p, plugg... nej det blev inget pluggande idag. ILLA! Okej, fixade klart enkäten, men inget annat. Självdisciplin, vad är det?

Vad har jag gjort idag istället?
Gått till skolan i onödan - kunde inte hämta hemtentan för det var ingen där på institutionen.
Gått till Ica och köpt bröd.
Internet.
Kollat på tv.
Tvättat.
Lagat middag.
Pratat i telefon.
Kollat på mer tv.

Ny dag imorgon.

En stor suck

Just nu gör jag allt annat än att plugga. Surfar på internet, kollar på tv, har även bokat tvättstuga. Varför är det så svårt att komma igång?? Jag fortsätter att skjuta upp det och snart blir det stressigt. Jag är så skoltrött så jag vet inte hur jag ska ta mig igenom de här sista veckorna.. Fyyy.. Kan det bara bli december så jag får vara ledig!

Nu ska jag gå till tvättstugan.


Finast

Att trixa med bilder är ju bara så roligt. Vill ha photoshop! Men så länge nöjer jag mig med det jag har.

Saknar min fina älskling

image46
Älskade vännen

image47
Sista turen till stugan

image48
Trötter

image49
Ge upp den där kameran nu :)

Saknar den här lilla sötnosen också men honom får jag iaf träffa om några veckor

image50
Kan man vara sötare :)

image51
Lite rädd för kameran

image52
Profilbild i svart vitt


Dagens ord: nytt

Med hjälp av Jennylin har min blogg idag fått sig ett nytt, snyggare utseende. Yes!
Funderar på att även byta färger nån gång framöver, när jag känner att inspirationen faller på.

Just nu äter jag upp helgens sista godis (köpte största påsen nånsin i fredags..) idag har det även blivit en halv pizza, glass och kladdkaka. Så, imorgon startar avgiftningen. Igen. Minst fram till halloween.

Ny vecka, nytt liv. Hur många söndagar har jag nu sagt det måntro? Att den här söndagen, det är sista gången, nu ska jag verkligen klara det. Never stop trying.

Ute på äventyr

Idag har jag varit på äventyrshuset "Boda Borg" i Skellefteå. Det är lite som fångarna på fortet, man springer omkring inne i en grotta och försöker klara en massa banor som innehåller ett visst antal rum med mer eller mindre svåra uppgifter att lösa. Det var kul! Vi var ett gäng på åtta pers som strax efter 12 åkte iväg från Umeå för att tävla lite och ha roligt. Älskar såna små "road trips". Få åka bil och umgås med vänner! Vi blev två lag, delade in oss bilvis och spenderade sedan tre och en halv timma med att försöka klara så många banor som möjligt. Mitt lag fick ett resultat som genomsnittet av kategorin första besökare brukar få, dvs 2 av 13 banor. Det får vi faktiskt vara nöjda med ändå, haha! Bilder finns snart på pixbox.

Det var en rolig dag, känns lite som att ha varit på en skolutflykt eller som att komma hem från ett träningsläger med friidrotten, härliga tider alltså! Avslutade kvällen med film, Music and lyrics, den var bra tycker jag, mysig. Nu sitter jag här och lyssnar på musik och njuter av att det ännu är helg och att måndag och skolan inte är något jag behöver tänka på förrän om ett dygn eller två. Skulle väl behöva plugga imorn iofs, meeen det är inte nu det.

Och det kommer mera

Foton - love it!

image39
Fire

image40
Vinglas från en förfest hos Sandra

image41


image42
Art

image43
Hemavan

image44
Storön <3

Så hittade jag bästa fotot från Stockholm i somras!

image45
Jag, Karin och Marie :)


Fototime

Har suttit och fixat lite med en del foton, fint va :)

image30
Mobilbild

image31
De här fotona är tagna under digitalfotokursen förra våren

image32


image33


image34


image38
Utsikten från mitt fönster en fin vinterdag

image36
Drinkfest i Luleå

image37
Också ett foto från digitalfotokursen


Bildbevis

Här Jennys bilder finns iaf bilder från den roliga korridorsfesten i lördags

Grådimma

Nu är det höst.

Jag är ständigt trött.
Skolan känns tråkig, ovärd och omotiverande.
Förkylningen är fortfarande kvar lite grann.
Jag har ångest över praktiken.
Jag är rastlös och längtar hem.
Musiken är inte glad.
Jag ser bara fram emot saker långt fram i tiden.
Jag vill att tiden ska gå samtidigt som jag inte vill att det ska gå för fort.

Det plingar inte.

Det känns som söndag

Det blev korridorsfest hos Ida igår, det var kul! Sen Corona trots allt, också kul, dansade mest som vanligt.

Men idag är jag förkyld igen. Kan det sluta!

Sitter här och tänker på en sak. Hur en liten grej kan styra över mitt humör och mitt välmående. Det behövs så lite. Men jag försöker att inte påverkas. Det ger inget att försöka analysera, fakta är ändå fakta. Det intalar jag mig själv.

Det känns verkligen att det är söndag idag.

Synd

Blev nyss bjuden till Luleå. Mat, dryck, boende - all inclusive. Men jag tackade nej. Varför? Jo för att det kändes jobbigt att köra hela vägen själv och dessutom i mörkret, som snart kommer. Jag hade tyvärr även redan andra planer för kvällen och en del grejer att göra imorn. Det hade varit kul att dra, helt impulsivt. Det hade varit grymt roligt att träffa dig Lotta igen, men tyvärr var det otajming. Hoppas du inte blir allt för besviken och att det kanske blir nästa helg istället. Men vi bokar inget, det ska ju vara impulsivt =)

Jag tycker inte om att göra någon besviken.

Då och nu

Lyssnar på gammal musik och får minnen. Högstadiet, gymnasiet, mitt gamla rum och den då nya datorn back home. Låtarna jag lyssnat på så länge. Det är en sån period nu. Låtarna och texterna är en del av mig, ord som skulle kunna vara mina egna vid vissa tillfällen.

Det är tydligen fem år sedan jag gick i tvåan på gymnasiet, fem år! Kom fram till det i en diskussion med Jenny idag. What? Känns ju inte som det. Eller självklart känns det länge sedan gymnasiet men alltså fem år, det är ju en evighet.

Men just nu ser jag fram emot helgen. Jag vill ta det lugnt, sova och kanske blir det en korridorsfest på lördag.

Inte helt glada miner

Jag vill skriva en glad blogg, kom att tänka på att jag sällan gör det. Min skrivlust kommer oftast fram när jag mår inte helt okej. Så är det nu också, har inte så mycket roligt att skriva om.

Det var bra att vara hemma, hade roligt. Kom tillbaka till Umeå igår. Det känns bra att vara här också, även om jag saknar personer i Happis.

Men är ändå inte glad. Jag är fortfarande förkyld och nu har jag dessutom ont i en tand och min ena kind är lite svullen. Det stör mig, kan inte må helt bra. Är väldigt trött och kan inte träna. Läser tråkiga och ganska ovärda kurser, enligt mig. Det är höst, snart vinter. Än så länge är det en fin höst, men snart kommer mörkret. Fortfarande ingen praktikplats. Börjar fundera på om jag verkligen vill bli det jag utbildar mig till, det börjar kännas på riktigt att skolan snart tar slut. Hur ska jag göra med lägenheten? Vill säga upp den så fort som möjligt, men var ska jag ta vägen? Vad vill jag? Vad kan jag? - Såna småjobbiga tankar snurrar just nu.

Men nu fick jag ett sms.

Hemma

Okej, its been a while...

Ångesten är över och tentan är inlämnad. Det var en jäääkla pers, men jag klarat! Hoppas nu bara på att bli godkänd.

I onsdags stressade både jag och Jenny hela dagen för att bli så pass klara för att kunna ta 18-bussen hem, och vi hann. Har varit fint att vara hemma nu i några dagar. Nära och kära :) 

Ska dra tillbaka till Umeå först på tisdag, skönt att passa på att vara hemma så länge.

Panik, ångest

Jag mår illa av stress. Har börjat med hemtentan idag och det har gått fruktansvärt dåligt. Förstår inte frågan jag håller på med, tycker inte att jag hittar rätt svar i boken och har blivit totalt låst. Har stressat upp mig själv till tårar. Fyyy, vad jag hatar den här pressen. Jag har iaf nästan svarat på en del av en fråga. Grattis, bra jobbat..... Men nu ger jag upp för ikväll/natt. Kommer inte längre. En ny dag imorgon.

Nu är det återigen ett sånt tillfälle då jag bara vill stanna klockan (eller dra fram den till på torsdag) och under tiden gömma mig under täcket.