KOllade precis i kalendern

Om tre veckor och fyra dagar kan jag dra. Måste våga bestämma mig och chansa. Testa. Det är ju vad jag vill göra.
Söka mer jobb men samtidigt fokusera och ta en dag i taget, göra klart det jag gör nu. Bra plan.

Jobbhelg igen, ska på gala ikväll.

Mer vet jag inte, det är mest jobb just nu.

22:19

Tröttare kan ingen vara...
Dags att gå hem, arbetsdagen avklarad. Lååång blev den. Stressig på slutet. Känns inte bra, ingen kommer att fatta nåt av artikeln. Skit också. Missade säkert poängen också. Så känns det just nu. Som en enda röra. Deadline.

Tar det imorgon. Nu är det hemfärd som gäller.


Dagen efter helgen

Har varit ledig i helgen. Blev en massa filmtittande. Såg fem filmer på två dagar, inte helt fel.
Har hunnit catcha upp lite också.

Nu ny vecka på jobbet, tio dagar i sträck väntar igen. Det funkar bara man kommer igång. Men måndagar är inte min favoritdag direkt, den är extra svårarbetad.

14 nånting

Här på bloggen stod det exakt 1 dag sedan jag hade skrivit det senaste inlägget. Jag började alltså skriva det här inlägget exakt en dag efter det förra. Det är nåt med min motivation och den här tidpunkten på dygnet med andra ord.

Jag tror att jag sover för lite, eller rättare sagt jag vet att jag gör det men lyckas inte ändra på det. Snart bara två dagar kvar till helg.

Ska försöka koncentrera mig på en bunt kommunsammanträdesprotokoll. Kul.

Tisdagstankar

Fastnade med blicken på fönstret, det är vitprickigt utanför. Snön är så lätt att det ser ut som om den inte landar någonstans, den bara yr omkring. Nyss föll den snett och nu rakt ner. Det blåser nog en del.

Blev lite trött så här efter lunchen när det börjar bli eftermiddag. Snart är det mörkt. Jag påverkas mycket av ljuset. Tur att det blir ljusare nu.

Var långledig i helgen. Var lite segt att komma igång igår men snart flyter det nog på bra.

I natt drömde jag sådär verkligt. Självklart var det vissa konstigheter, sprang bland annat omkring i bara en lång tröja som var trasig längst ner på baksidan? Men det var en sån där dröm som kändes verklig, jag kände det i hela mig när jag vaknade. Det var en ovanligt realistisk dröm också. Jag vill fortsätta drömen i natt.

Nu ser det ut som om snön snurrar omkring på väg ner.

Förresten, jag tyckte att Sanna Kallur skulle ha vunnit Jerringpriset igår. Världsrekord i sprint, häck, det är faktiskt stort! Men jag ska vara ärlig, röstade inte själv så har kanske inte så mycket att säga till om. Men i alla fall, så tyckte jag. Kalla fick ju årets prestation, vilket var bra men de hade ju kunna få ett pris var.

Skrivet - då och nu

Jag hittade en sån där "Mina vänner" bok när jag gick igenom lite grejer. Så himla roligt att läsa vad man tyckte som liten.

Det finns inget datum när jag första gången skrev i boken, för på raden för datum hade jag skrivit min födelsedag. Men stilen är inte så snygg så jag gissar på någon gång kring lågstadiet.

Förnamn: ANNA IDA KAROLINA
Efternamnn: STRÖMBÄK-HRNEJ
Hårfärg: Brun
Ögonfärg: Bruna
Bästa årstid: Alla
Jag spelar: Piano
Bästa bok jag läst: Skönheten och odjuret
Det bästa jag vet: leka med kommpisar
Det värsta jag vet: ?
Älsklingsrätt: Många
Min idol: Många
Fritidsintressen: Spela uno 
Jag är med i förening: Barn Kören
Jag vill bli: ?
Övrigt:

Stavningen var väl inte helt hundra men ganska duktig var jag ändå, tänk att spela uno en gång i tiden var mitt fritidsintresse.

Nästa gång jag hade skrivit i boken var 98.03.24, alltså var jag... 12 år och handstilen hade förbättrats väsentligt.

Förnamn: Anna Ida Karolina
Efternamn: S-Horney
Hårfärg: Mörk silver blond
Ögonfärg: Brun
Bästa årstid: Sommar
Jag spelar: Piano
Bästa bok jag läst: Sweet Valley saga 1 vet - Undrar varför jag hade strukit över svaret?
Det bästa jag vet:
Det värsta jag vet: Djurplågeri
Älsklingsrätt: Pizza och Hamburgare
Min idol: Celline Dion, The Corrs
Fritidsintressen: Träna Friidrott, rida, spela piano, slalom, läsa, vara med hubbe
Jag är med i förening: HSKT, HR
Jag vill bli: Journalist
Övrigt: Titanic är världens bästa film!!

Jag hade tydligen bytt hårfärg? Nä men kommer ihåg att jag hade svårt att bestämma mig för vilken färg jag hade, ville säga mig vara så mycket blond jag kunde men sanningen var att färgen var typ "cendré" - lamt. Jag hade visst även upptäckt fler fritidsintressen än att spela uno. Min älskade Hubbe hade också kommit in i mitt liv.

Jag blev visst lite besatt av att skriva i denna bok, nästa gång var daterad 98.09.28

Förnamn: Anna Ida Karolina
Efternamn: Strömbäck-Horney - hur jag skulle skriva mitt efternamn skiftade visst
Hårfärg: Cendré - se där jag hade accepterat den fina hårfärgen
Ögonfärg: Brun
Bästa årstid: Sommar
Jag spelar: Piano
Bästa bok jag läst: Sweet Valley saga 1
Det bästa jag vet: Att vara ledig - skoltrött redan?
Det värsta jag vet: Töntar och fett hår - what!? vad taskigt!
Älsklingsrätt: Pizza, pasta och kyckling - jag hade visst upptäckt att annat än skräpmat kunde vara gott
Min idol: Leo Dicaprio, The Corrs
Fritidsintressen: Friidrott, ridning, spela piano, läsa, shoppa, disco, kompisar, min hund, åka slalom, skriva brev, lyssna på musik
Jag är med i förening: HSKT, HR, Läslusen
Jag vill bli: Journalist eller skådespelerska
Övrigt: Titanic är världens bästa film - besattheten av Titanic och Dicaprio var ett faktum

Sista gången jag skrev i boken var 99.02.26, 13 år gammal. Kommer ihåg att jag då tyckte att det var sådär töntigt kul att svara på frågor i en sån där bok.

Förnamn: Anna, Ida, Carolina - det var då jag började stava med C för att det var snyggare, har btw slutat med det för ganska länge sen om ni inte visste det
Efternamn: Horney-Strömbäck - ny version av efternamnet också
Hårfärg: rödbrun (cendre) - hade nog färgat håret?
Ögonfärg: brun
Bästa årstid: Sommar
Jag spelar: Piano
Bästa bok jag läst: Sweet Valley saga 1 - fortfarande
Det bästa jag vet: Kompisar, sol, killar - ah the boys var visst viktiga nu
Det värsta jag vet: Städa, djurplågeri
Älsklingsrätt: Hamburgare - återkommande favorit alltså
Min idol: Jennifer Brown, The Corrs, Leo
Fritidsintressen: Friidrott, rida, shoppa, disco, läsa, killar, kompisar, slalom, lyssna på musik, djur - så här många fritidsintressen har jag inte nu kan jag meddela, men musik skulle jag fortfarande skriva
Jag är med i förening: HSKT, HR, Läslusen
Jag vill bli: Journalist el skådespelerska
Övrigt: I Love J............................F.................................... Titanic! VAH!! Jag vet inte... TJA det är Johanna - Hahahahah, det var tider det, Anna och Jenny känner nog igen sig?

Sommar har alltså alltid varit min favoritmånad och är det ännu. Trots att jag har vuxit upp i Norrland fryser jag fortfarande lika mycket varje vinter och vänjer mig aldrig vid kylan. Jag spelade piano rätt länge, men tror det var i sjuan/efter sjuan jag lessnade alternativt tyckte att det var för töntigt. Alla andra fritidsintressen var väl viktigare och tog all min tid. Kommer ihåg att mamma sa att jag skulle ångra mig om jag slutade, och visst önskar jag idag att jag kunde spela bra. Men ångrar det ändå inte, det passade inte för mig då. Favorityrke har alltså länge varit journalist, och det har jag ju faktiskt blivit! Har inte gått en ren journalistutbildning men har ju jobbat som det flera gånger. Jobbar för tillfället som det just nu. Fick en månad till på NSD förresten, very good!

En liten paus

Har varit på gymet tre dagar i rad nu. Känns bra. Kör lätta korta pass i början för att komma igång.

Nu är jag ledig i fyra dagar! Ska bli riktigt skönt. Har jobbat tio dagar i sträck nu och för mig som inte har jobbat på hela hösten känns det faktiskt. Motivationen började sina igår så det blir bra med lite vila. Hinna ikapp lite sömn.

träning igen

I morse kände jag att jag verkligen ville skriva här i bloggen, det har jag inte gjort på ett tag. Det är nog skrivandet på jobbet som bidrar. Och att jag var på gymet igår, något att skriva om. Det var kul och känns mycket bra. Längtar till att gå dit idag igen. Tänkte skaffa mig ett månadskort nu när jag har ett strukturerat liv med jobb den här månaden.
 
Sen får vi se vad som händer.

Halvgrå måndag

Jo men att.. fördriver tiden på jobbet. INTE okej. Väntar även idag på att folk ska svara i telefonen! Det verkar tydligen vara väldigt svårt.

Ikväll ska jag kolla på Guldbaggegalan. Förra året jobbade jag där.. Kommer trots det att få se mer av galan i år, så det är ju en fördel. Men att vara på plats hade ju varit king..

Snart lunch, kanske går bättre när jag har fått lite energi.

Nyhetstorka

Passar på att skriva några ord.

Är på jobbet och det går segt. Väntar på samtal för att få intervjua. Kommer inte på något intressant att skriva till imorgon. Det är faktiskt svårast just nu, att hitta saker att skriva om. Tips om Kalix är därför välkomna. Tror dock inte att nån därifrån läser min blogg?

Annars då..

Det känns bra att äntligen ha ett jobb, om än för en kort tid. Ska försöka bli lite mer kreativ bara.

Satsar på det här nu. Försöker lämna 2008 bakom mig och se framåt. Men självklart med glädje minnas höjdpunkterna. Praktiken, examen och USA. Det stora var bra men det nära lite mindre bra.

Nytt år, nytt jobb

Motivationen har inte varit på topp här under jul och nyår.

Julen blev mest lugn och skön. Nyår var trevligt med god mat. Har inte gjort något spännande de senaste veckorna. Har kollat mycket på film och läst böcker.

Nu har jag däremot fått jobb, ett vik under januari månad på NSD i Kalix. Har precis blivit klar med den första artikeln. Känns lite småsegt att komma igång så här i början, men det ska väl lossna längre fram. Känns mycket bra att få jobba och ha något att göra igen.