Stirrar med tom blick

Apatiskhet. Stirrar på samma ohändelserika facebooksida. Fastnar med blicken på filmen som visas på tv:n som står på utan ljud. Slår igång spotify, får lust att lyssna på Thåströms senaste, med albumtiteln jag gillar. Givetvis hackar låtarna. Skitmobilainternet. Är jäkligt trött. Men är vaken för vill inte inte kunna sova. Fortsätter glo på skärmen och skriver några rader för att, ja fördriva tiden, eller så. Till slut måste jag ju bli trött nog för att kunna sova.

Dagen har annars varit så himla fin. Blev bjuden på adventskonsert i blå hallen och god buffé på Berns. Följt av skyltsöndags- och julmarknadskoll. Gårdagskvällen var också mycket bra, förutom utgången som mest blev ett omkringgående i onda men ack så skitsnygga nya stövlar.

Men nu - söndagsångesten, eller nåt.


sleepissues

Kan jag bara få sova så att jag kan vakna. Please. Vad är det för krypande känsla jag har? Behöver sömn. Vill sova men vill bara vara vaken. Vad är problemet? Ge mig sömn!


Bussar å de

På tal om bussar. I går fick jag åka ensam hela vägen hem, lyxigt med en hel buss bara för mig va? Okej det var sista turen en vardag och inte många i mitt bostadsområde verkar vara nattmänniskor, knappt tänt i ett enda fönster.

Så i helgen - i väntan på bussen, hann jag med att prata både bolån och journalistik med en total främling. Det är lite roligt vilka situationer man kan hamna i, vad gäller bussar.

Ja, nu är det officiellt, I won't be coming home for christmas. Ska jobba på självaste julafton så detta blir min första jul hemifrån. Känns lite tråkigt nu när jag skriver det svart på vitt. Men så är det, jag valde jobb.


Slow ride

Okej! Trodde aldrig jag skulle komma hem ikväll. Det var nog den långsammaste bussturen mellan slussen och hem ever! Den busschauffören ville (kunde?) inte hitta gaspedalen. Har som inte lust att sitta på bussen en minut längre än nödvändigt efter ett 12-timmars jobbpass. Nog för att det var kul, men ändå.


Nu är jag för övertrött för att kunna sova känns det som... ovanligt då.


Roligheter

Intensiv och rolig blev helgen. Knappt varit hemma. Sov två timmar fredag till lördag. Åkte på kryssning. Chillade. Grym.

Tur att jag var ledig igår, det behövdes. Idag, upp halv fem (!) jobbet började kl 6. Men gick bra, har knappt varit trött alls idag. Tog en härlig promenad genom stan på vägen hem. Skönt efter en dag sittandes framför datorn. Julpyntningen börjar komma fram, mys. Det börjar behövas i mörkret.

Längtar redan till helgen igen. Eller till fredag rättare sagt.


Ny het musik

Oh igår hittade jag så mycket bra ny musik. Som:

Doesn't mean anything - Alicia Keys
Change me - Keri Hilson, Akon
Meet me halfway - Black Eyed Peas
Bad romance - Lady gaga
Russian roulette - Rihanna
Replay - Iyaz



Idag tvättar jag.

Imorn bär det av på nya äventyr. Inhoppare på nytt workplace.


Christmasklapps

Har införskaffat de första julklapparna för i år. Väldigt tidigt för att vara mig.

Gårdagen spenderades med Karin, som fick mig att inse att det kan vara smart att börja i tid med julklappsköpen så allt inte kommer på en gång nu när börsen inte är så full.

Kom iväg tidigt, till och med så tidigt att inga affärer vi ville besöka var öppna. Hann börja fundera på om de börjat med söndagsstängt i storstan (!) innan vi kom på att det var vi som var hurtiga. Redan vid halv två var vi klara med dagens inköp, måste ju som sagt dela upp det hela lite. Jag lyckades även få med mig ett impulsköp till mig själv.

Sedan bjöd Karin på hembakade pepparkakor (även kallade pepparkukar) medan vi slog in våra christmasklapps.

Söndagen fortsatte sedan med youtubande, pizzaätande och sedvanliga serier på tv. En rolig heldag med Karin!


Skjortan jag fick med mig hem från JC, hade precis fått för mig att jag ville ha en skjorta och råkade springa på den här snyggingen.


Utestängd i kylan!

Shaky.
Jag höll precis på att bli utestängd på balkongen, och jag är ensam hemma!

Skulle vika ihop en stol som hela tiden faller omkull där pga denna jäkla blåst. Så höll på att fixa med det när dörren blåste igen och det blev ett riktigt korsdrag av något slag, så den satt igen hårt. Finns inget handtag på utsidan så fick stå där ett tag och försöka slita upp dörren i karmarna. Men det var inte mycket till grepp jag fick så jag hann få lite panne. Såg mig själv frysa ihjäl där ute, alternativt försöka klättra ner de två våningarna på utsidan. Till slut lyckades jag få upp den iaf, men bröt två naglar på köpet.

Hoppas nu inga grannar tror att det var en inbrottstjuv som försökte ta sig in och ringer polisen eller liknande, haha.


Work, work

Jobbet.
Dagarna går så fort. Upp före ottan. Hinner inte med mkt mer än att kolla nätet och ev tv på kvällen, sen kämpa i säng. Den där sömnen har inte velat infinna sig tillräckligt. Är rätt så trött.
Men det är skönt att jobba. Jag trivs. Det är kul. Men det är kort. Det är snart fredag.
Dagarna går fort.