Väntan är över

Äntligen är det helg. Trots att jag inte har nåt jobb/plugg har jag längtat till fredag hela veckan. Nu får jag ta det lugnt samtidigt som alla andra och slipper känna lika mycket ångest över att jag inte gör nåt under veckorna när andra jobbar och sliter. Konstigt det där, jag kan inte med gott samvete ha fredaghelaveckan trots att jag har möjlighet. Går inte i längden.

Men nu ska jag väl njuta av denna halloweenhelg.

utmanad

Jag har blivit utmanad av Nettan.

Reglerna är följande:
- Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- Berätta 5 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
- Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Här kommer mina 5 saker:
1. Jag älskar att resa och skulle göra det hela tiden om jag var riktigt rik.
2. Jag saknar upplevelserna i USA.
3. Igår satt jag hela dagen och lyssnade på Mötley på youtube.
4. Jag vill ha ett jobb.
5. Jag vill ha en fast punkt, ett eget hem osv.

Jag utmanar
Karin, Jenny, SandraJonna och Jenny


Den heter ju faktiskt smutsen

Jag dissade en lulecruis idag. Det hade varit roligt och jag ville! Men jag måste tänka på min (svaga) ekonomi så jag tog mitt förnuft tillfånga och stannade hemma.

Jag har i stället ägnat förmiddagen åt att nöta Mötley Crüe på youtube. Blev lite besatt av dem efter att ha läst deras bok The Dirt under vår USA-resa. Vi har ju tämligen varit i "deras" stad Los Angeles, bland annat åkt förbi Whisky a Go Go på Sunset Strip och även upptäckt Vince Neil Ink i Las Vegas. Jag gillar musiken också såklart. Börjar ångra att jag inte följde med på deras konsert i Stockholm förra sommaren... Hoppas på att de kommer tillbaka till Sverige. De får gärna skriva en ny bok också!

Hinner med mer

Jag spenderar hela helgen i Kalix. Det var väldigt länge sedan jag var här längre än en dag eller några timmar. Känns bra, skönt, avslappnat. Det senaste året (minst) har jag oftast känt mig stressad när jag har varit här och hälsat på. Inklämt mellan allt annat som ska hinnas med när jag är hem och hälsar på, eller ibland bara för att jag inte har orkat ta mig för.

Nu däremot har jag ju all tid i världen...

Försökte kolla upp lite jobbmöjligheter på arbetsförmedlingen.se i går. Jag blev ganska nedstämd och orkade inte göra i ordning mitt personliga brev, det fanns typ inget!!.. Men nu känns det bättre, har fått lite peptalk här och ska börja ringa runt bland lite kontakter till veckan. Man kan ju inte få mer än ett nej.

Kalixvistelsen är även bra för min rastlöshet. Har ofta ett behov av miljöombyte. Särskilt efter USA-resan!! Har iaf fått se lite stad (Luleå) i dag, har varit med och hämtat farmor från flyget.

Ha en bra helg alla! Själv försöker jag att bara ta det lugnt.

Fulladdat

Jag har tydligen fyllt min månadskvot på pixbox (?) så tänkte visa en liten prewiew på resten av bilderna jag ska ladda upp sen.



Las Vegas by night


Bellagios dansande fontän


Hemma hos Elvis - Graceland


Washington - Capitoleum


New York första dagen - Times Square


Utsikt från Empire State Building


Rockefeller Center

Har så mycket mer att visa er, men det här får räcka för tillfället. Nu vill söthundarna ut så bäst att ta lite luft.

Bilder

De första USA-bilderna finns nu på pixbox. Laddar upp mer eftersom, håll till godo.

Om att inte veta

Karolina, du hänger löst. För att använda ett Idol-uttryck. Så känns det just nu. Längtar tillbaka till USA och allt vi fick uppleva. Jag älskar att resa. Det har jag alltid gjort. Det är spännande, när jag sitter i ett flygplan som tar fart på landningsbanan blir jag som ett barn igen. Tänk att få vara på väg till något helt nytt, att få se ställen man drömt om. Det är underbart.

Nu här hemma i kylan ser allt däremot annorlunda ut. Jag vet inte vad jag ska göra av mitt liv. Jag vill ha ett jobb och ska börja söka, men det känns jobbigt eftersom jag egentligen inte tror att jag kommer att få ett jobb som jag vill ha. Jag vet heller inte hur jag ska lyckas med att få en lägenhet där jag vill bo. Jag har ingen lust med att hatta runt längre. Jag vill ha en fast punkt där jag vet att jag kan bo i flera år, om jag vill. Jag hänger löst.

Nu följer ett aningen längre inlägg

Okej, nu har jag vilat en liten stund så är för tillfället lite piggare. Tänkte då skriva lite om The N.Y.C.

Vi kom fram mitt på dagen den 8:e, alltså förra onsdagen väl? Jo tror det. Vi tog en taxi till den adress vi trodde vi skulle checka in på. (Vilket visade sig endast vara typ två kvarter från greyhound station). Anyway. Väl där kunde vi inte hitta något som liknade ett kontor så jag ringde till ett nummer vi fått när vi bokade. En kille svarade då och sa att han skulle möta upp oss där på några minuter. Hade en obehaglig känsla i magen vad gällde detta framtida boende under hela tiden. När vi väl kom fram till den adress vi skulle bo på (några kvarter bort från "kontorshuset") besannades alla farhågor. Vi fick kånka upp våra tunga väskor uppför en smal trappa högst upp i ett mycket slitet stenhus. Vi hade bokat alla nätter för N.Y vistelsen på detta boende men vi stannade bara en. Det var inget fel på själva lägenheten (som det visade sig vara) eller personerna som var ansvariga. Men vi kände inte för att palla med det dåliga läget, konstiga huset + att måsta dela lägenhet med en massa okänt folk. Så väl inne på vårt rum fixade vi ett annat boende med hjälp av Lisses boyfriend.

Dagen därpå löpte vi iväg så fort vi kunde och höll tummarna för att nästa boende skulle vara okej. Det visade sig vara värt de extra utgifterna för ett lite dyrare boende. Vi kom fram till ett riktigt mysigt litet hotell som låg alldeles nära Broadway på upper west side. Den dagen bockade vi av många av de platser/byggnader vi ville se. Bland annat Grand Central Terminal, Times Square, Rockefeller Center, en tur upp i Empire State Building + några platser till.

Fredagen ägnade vi åt shopping, hela dagen. Vi löpte amok.

På lördagen hade vi tänkt åka och titta på Frihetsgudinnan men när vi hade köpt biljetter var kön så lång att vi gav upp och bestämde oss för att åka dit nästa dag. Istället åkte vi med Staten Island färjan och tittade på N.Y skyline. Vi gick även förbi Wall street och Ground Zero. Lämpligt placerad vid GC hittade vi Century 21, en affär som Karin tipsat mig om. Jag lämnade stället lite fattigare än planerat men med det bästa jackfyndet jag någonsin har gjort, en Betsey Johnson på halva priset.

Följande dag åkte vi direkt ut till Liberty Island och tittade på kvinnan med facklan. En höjdpunkt med N.Y var att vi fick åka båt till några av sevärdheterna. Det var härligt, särskilt eftersom det var soligt och sommarvärme. Därefter promenerade vi förbi Chinatown, åt lunch i Little Italy, passerade Soho och stannade till vid Union Square, där vi råkade hitta en Forever 21 butik. Där köpte jag en halsduk jag spanat in tidigare!

På måndagen åkte vi till Columbus Circle och tittade i lite fler affärer, sedan åt vi lunch med Lisses släkting och efter det tog vi en häst och vagntur runt i Central Park. I tisdags gick vi omkring lite mer i C Park samt åt en sista middag på en plottrigt mysig restaurang i närheten av hotellet. Senare på kvällen kämpade jag med att få igen resväskan, det gick till slut med nöd och näppe.

Det känns som att onsdagen och torsdagen har flytit ihop och jag har nu varit vaken i ett dygn och kring sex timmar. Nu börjar det vara normal sverigetid för att kunna gå och sova. Förhoppningsvis orkar jag lägga upp foton i morgon, de är iaf på plats i datorn nu.

Back home

Ledsen att jag inte har skrivit på länge. Nu är vi hemma igen. Under veckan i N.Y hade vi inte tillgång till internet på hotellet, därav bristen på uppdatering. Just nu är jag trött efter att inte ha sovit nåt i natt, jetlag, så får återkomma med en utförligare version om N.Y. Det jag kan säga är att det var underbart!!! Hela resan. Det är faktiskt en ordentlig omställning att komma hem, det känns på ett sätt tomt och jag längtar tillbaka till det stora landet over there. Men klart, det är skönt att komma hem också.

Monument och Vita Huset

Idag har vi varit pa en till sightseeingtour. Vi och pensionarerna, haha. Det var faktiskt bara vi som var under 50 pa bussen idag. Det var en bra tur, vi fick bla se Jefferson, Lincoln, World war II och Iwo Gima monumenten. Vart forsta stopp var dock Vita huset, dar skulle vi latt kunna ga till oval office-sidan av huset, men icke. Det var nat polispadrag som hade sparrat av omradet sa vi fick leta oss fram till den andra sidan av huset. Vi hade 20 min pa oss vid det stoppet men pga alla avsparrningar blev vi nastan 20 min forsenade. Det var kul for ett lite aldre par fran Vegas var lika envisa som vi om att fa se huset sa vi gick gemensamt med dem till andra sidan trots att tiden var slut. Men det fick chaufforen ta, klart vi skulle se Vita huset nar vi val hade chansen!!  

Efter turen motte vi upp Lina och hennes kompis for en lunch. Det var mycket trevligt och kul att ses. Vi fick aven ta en premiartur med tunnelbanan. Efter lunchen gick vi pa National museum of natural history, alla museum har ar gratis och man hade verkligen kunnat stanna hur lange som helst bara pa det vi var till. Men tiden racker ju inte till allt. Vi fick iaf se Hope diamanten (den som tydligen var inspiration till Titanic diamanten).

Det har varit en mycket bra dag, hade absolut kunnat stanna langre i denna stad! Men imorn bar det av mot NY, har en kansla av att jag kommer att skriva samma sak om the big apple nar vi om lite drygt en vecka aker hemat.

Trolley tour

Idag har vi varit riktiga turister och suttit pa trolleys hela dagen. Vi har akt runt och tittat pa Washington, denna stad ar sa vacker. Massa fina stora byggnader, monument, statyer, hotell mm. Vi har besokt National cathedral, en grymt vacker kyrka. Tittat pa kannetecken for staden som Capitolium, White House osv. Vi har aven akt genom Georgetown, Washingtons Beverly Hills kan man nastan saga. Jattemysigt omrade med fina gamla hus och dyra affarer.

Imorgon ska vi ut pa en ny sightseeingtur och ska da titta narmare pa vissa av monumenten och vita huset. Ska fota mer i morgon, det blev inte sa mycket av det idag.

Nyss har vi bokat boende i NY, men det var inte det lattaste att hitta nat ledigt. Fick nastan lite panik att vi skulle fa bo pa gatan, haha nej men skamt a sido, manga av hostelen var bokade och hotellen var for dyra. Men vi hittade till slut ett hostel som ska ligga nara broadway sa jag hoppas det blir bra.

The capital city

Finally framme i Washington. Sitter nu pa hotellet och vantar pa att fa checka in, ser ut som att vi for en gangs skull har hittat ett hotell som ligger i ett bra omrade. Bussresan hit var lang igen som sagt, dessutom blev vi forsenade sa det tog ca 26 timmar att aka hit fran Memphis. Men har kunnat sova lite mer pa denna resa sa ar inte helt forstord nu.

Washington ser ut att vara en fin stad med manga maktiga stenbyggnader, ungefar som jag forestallt mig. Vi har dock annu inte sett desto mer, imorgon ska vi nog aka pa nagon sightseeing tur och i eftermiddag kanske vi ev tar oss en titt pa ett mall som enligt rykte ska vara intressant.

Tiden borjar rinna ifran oss nu kanns det som, bara en och en halv vecka kvar. Men ska inte tanka pa det fortfarande vantar en massa bra dagar har i the USA.

Until next time!

Walkin in Memphis

Idag har det varit en chill dag. Vi har strosat runt inne i Memphis och akt sparvagn runt downtown. Stamningen har ar lugn med en massa sma affarer och bluesmusik. Not my kind of music, men mysigt anda. Dock ar jag fortfarande lite less pa att vi bor sa langt utanfor stan att det kostar ett antal dollar for att ta sig dit och tillbaka. Men det ar inget att hanga upp sig pa for det ar inget att gora at. Igar bokade vi hotell i Washington och tog det som lag sa nara centrum som mojligt, blev lite dyrare men hoppas vi slipper dyra taxikostnader pa sa satt.

I morgon vantar annu en lang bussresa, en dag ganska exakt kommer den att ta. Men det ar den sista langturen. Vi hinner iaf se flera stater pa var resa genom landet!

Lite mer norrut

Nu i Memphis. Bussresan igar var faktiskt ganska oskon. Trots att den var betydligt kortare an den forra, bara 9 timmar, sa var det jobbigt. Trangt och sa. Val framme hade vi hamnat pa ett hotell langt fran stan, det kandes forstort just da men nu gor det inte sa mkt. Vi far gratis frukost iaf!

Idag har vi varit och halsat pa hos The King! Det var haftigt att se Elvis hus, bilar, flygplan, klader och annat. Kopte mina forsta souvenirer for resan ocksa. Det var helt enkelt en king dag.

Imorgon ska vi kolla in staden.