Helgen

Denna helg har gått i festens tecken. Började med EPP efter fredagens seminarium (väldigt skönt att det är över, var så opepp). Sen hem och fixa i ordning och vidare för kvällens första inflyttningsfest hos Hilda och Petter. Var helt ute, hade fått för mig att de flyttat in i stan, why? Men det visade sig att de bodde endast några hus ifrån nästa inflyttningsfest hos Fio. Så tokigt, men praktiskt. Hilda och Petter hade jääätte fint i sin nya lägenhet och där bjöds det på god bål och så lirade vi guitar hero, debut för mig, gick bättre och bättre under kvällen så kul var det.

Mötte upp Jänny och gick vidare till Fio, där blev det en massa prat och fotande. Efter någon timma drog vi allihopa över till Hilda och Petter igen, det var lite mer drag där :) Planen var utgång, men alla blev så sega och till slut var klockan för mkt så gick ist tillbaka på "efterfest" hos Fio och sen hem. Tack tjejer för en bra kväll, och Hilda, det var bäst att ses igen!

Lördagen - kunde tyvär inte sova särskilt länge så var ganska trött och sliten fram till kl två då det var dags att börja fixa sig för kvällens sittning på Rex. Blev lite stressigt innan, men hann med ett glas vin hos Alex innan vi fick skjuts in till stan. Sittningen var bra, god mat och bra sällskap. Blev dock en lång kväll, höll ut ända tills de stängde.

Idag - har varit ruskigt seg och känt mig mer förkyld, åter igen. Ska jag aldrig bli frisk? :/
Nå dagens viktigaste är iaf att jag, Jänny och Karin har tagit tag i våra USA-planer. Nu är huvudpunkterna på resan bestämda samt ungefär hur vi ska ta oss mellan de olika platserna. Blir en ca 6 veckor lång resa med början i slutet av september nästa år :) Oh längtar massor nu!!!

Imorgon - Sätta igång med hemtentan... Blev inget gjort idag och nu har jag bara tre dagar på mig, SKA åka till Happis på torsdag. Usch känns verkligen extremt jobbigt. Men ska klarat.

Sömnlös

Jag är trött men vill inte gå och sova, något tar emot. Jag vet inte vad, det är som att jag väntar på något.. Jag kan inte riktigt släppa kontrollen och förvinna in i sömnens ovetande. Helt galet ju.. måste upp tidigt, har massor att göra. Tvätt-tid kl 08.00, plugga hela dagen, sen radio kl18. Det kanske är därför jag inte vill gå och sova? Vill inte att morgondagen ska komma. Åh okej, nu kom stressen. Ska upp om åtta timmar.

Jag längtar faktiskt hem.. lite. Men snart, om en vecka kan jag åka. Vill bara att dagarna ska gå. Har roliga saker att se fram emot i helgen: två inflyttningsfester på fredag och sittning på lördag. Men samtidigt får jag hemtentan på fredag och den hänger redan över mig som ett grått oro/stressmoln. Sen har vi praktiken också... har inte fått nån plats ännu och skjuter hela tiden upp att söka nya. Helt plötsligt blev det massor att göra i skolan också.

Nej, nu säger jag go natt.
(Nu mindre än åtta timmar tills jag ska upp...)

Pengaflöde

Ja idag har pengarna verkligen rullat. Pluskontot ökade först med csn-bidrag + oväntad lön, verkligen en glad överraskning! Sedan begav jag mig ner på stan med Jänny och där började pengarna snabbt föras över från pluskontot till minuskontot.
Köppte en lila klänning/långt linne, grå leggings, svarta benvärmare, Dior mascara (kan inte köpa nån annan när jag väl provat den, tråkigt för min ekonomi).. listan fortsätter: brett bälte, schampo + balsam från firsersalong, hostmedicin + bafucin från apoteket och avslutas med lunchen - mkt god salladsbuffé + soppa och grymt gott bröd. Dagens höjdare, haha! Tror det var allt, kan inte komma på nåt mer just nu iaf.  Det kalaset slutade på en tusenlapp och några hundringar.

Men minuskontot fortsatte att växa, har precis betalat en massa räkningar. Just ja idag fick jag ju ett besked om att jag får tillbaka pengar från en beställning så efter dagens många transaktioner slutade jag på plus, men inte särskilt mkt av inkomsterna är kvar kan man ju säga.

Jag har iaf fått en massa bra stuf.

Dagen på stan gjorde tyvär att jag blev lite mer sjuk igen, hade lite feber när jag kom hem... och hostan har inte förbättrats alls. Usch! Ska iaf gå till skolan imorn, det är ju bara två timmar. Sen hem och vila och plugga. Torsdag ledig, kan ta det lugnt. Fredag vill jag vara frisk igen för då blire party. Och på lördag är ju sittningen på Rex! Hoppas hostmedicinen hjälper och att febern slutar komma tillbaka.

Wasting time

Har haft zeeero (som i noll) inspiration idag. Blev ännu en sjuk-dag. Missade ytterligare en föreläsning och har inte orkat göra nåt vettigt alls. Har bara kollat på tv, läst lite bok... Ja okej, gick och handlade och hämtade ut ett paket(mina nya lovely stövlar från La Redoute!). Men sedan har jag bara sett på tv resten av kvällen + ätit en massa godis... (stjärna)tycka synd om mig själv(stjärna).

Pallade inte med radiosändningen igår heller, kändes jätte dåligt. Men låg hemma och lyssnade och kom på några saker vi ska tänka på i fortsättningen - alltid nåt.

Hoppas verkligen att jag mår bättre imorn! Nu börjar jag bli sådär oliiiiidligt trött på att vara ensam hemma, kan inte umgås för risken att smitta ner nån annan. Jag är även less på att känna att jag jag inte orkar ta tag i saker, just nu väntar jag bara på att dagarna ska gå och ser livet rinna iväg. Okej, det där blev djupt och dramatiskt men faktum är att det faktiskt är sant.

Still the same

Förkylningen sitter i, samma som igår och nu börjar hostan komma. Orkar inte med skolan idag.. Har första radiosändningen idag kl 18. Känner inte att jag orkar med den heller men måste ju, den är superviktig, vill ju vara med! Kanske får sköta tekniken hela sändningen så jag slipper prata så mkt. Fyyy vad jag känner mig liten och sjuk när jag sitter här och tycker synd om mig själv. Jag menar please det finns de som har det värre. Men det är bara det att min värld och mina planer förstörs nu när jag är sjuk. Orkar inte med att göra de för mig viktiga sakerna, som fixa praktiken osv.

Får hemtentan om en vecka och jag har varken läst eller varit på tillräckligt många lektioner för att känna att jag har koll. Dessutom går nästa helg bort eftersom jag får besök + att vi har sittning. Har sedan planerat att åka till Happis veckan därpå, vilket ger mig tre dagar att göra hemtentan på. För mig som alltid vill ha mkt tid till sånt känns det stressigt.

Men jag vet att jag själv sätter mig i den situationen - jag behöver inte ta emot besök och inget tvingar mig att åka hem precis då. Så egentligen borde jag inte klaga. Men jag gör det ändå, jag vill ju hinna med allt!

Ännu värre

Idag är jag ännu mer sjuk. Ont i huvud och öron, täppt i näsan och lite ont i halsen fortfarande. Säkert lite feber också. Ja ni fattar, riktigt förkyld med andra ord. Känner mig totalt orkeslös. Känns inte bra alls, hade tänkt göra en massa viktiga saker idag: söka praktikplats och extrajobb, plugga och träna. Men just nu orkar jag inte göra nåt alls, vill bara sova! Huuuur ska detta gå? Får lite panik över allt som ska göras...

Idag är en dån där dag då jag hellst skulle vilja stoppa tiden och bara gömma mig under täcket...

För många måsten

Ont i halsen, börjar bli förkyld, har känt det i några dagar och nu verkar det som att det håller på att bryta ut. Typiskt :/ Har tränat två dagar i rad och hade planerat att fortsätta med det resten av veckan. Meeen ska nog ställa in idag och hoppas att jag inte blir mer sjuk, får inte, vill inte! Testade aerobic dance igår, det var som väntat svårt eftersom jag aldrig har tränat det tidigare men faktiskt ganska kul ändå. Ska ge det några försök till, kan inte ge upp på en gång! Men kul alltså, jag blir alltid förkyld när jag väl kommer igång med träningen! Varför? Blir så less!

Nej men usch, ska sluta tänka på det, måste intala mig att jag inte kommer att bli sjuk. Det sägs ju att man kan påverka med sin inställning.

Ska fortsätta plugga nu, det går väldans segt dock. Är omotiverad, trött och blir samtidigt stressad över det. Känns det igen? Absolut, så är det också alltid för mig, blir en ond cirkel. Måste ta tag i det, måste blir bättre, måste komma igång. Alldeles för många måsten, det är verkligen fel taktik. Jag ska sätta igång istället. Och praktiken den måste... ska fixas senast nästa vecka!

några dagar sedan

Sitter hemma hos Jänny och väntar på att taco-pajen ska bli klar i ugnen. Ikväll är det slisk-time! Knytkalas med olika pajer till middag och sedan en massa godis till efterrätt. Usch låter ju grose att sitta här och längta efter att få trycka i sig en massa onyttigheter meeen nu är det veckans ät-dag och då ska man slå på stort! Hahah

Dealen som jag och Lisa hade fick ett snabbare slut än vi tänkt. Jag hade egentligen planerat att åka till Happis först i början av oktober men i tisdags kväll ändrades planerna drastiskt. Jännys pappa åkte in på sjukhus och självklart blev hon jätte orolig och ville åka hem. Så hon fick låna en bil och vi åkte upp sent på kvällen. Var framme i Luleå vid halv två. Sov över där och vid åtta-tiden körde vi till Kalix sjukhus så att Jänny fick träffa sin pappa. Sedan fortsatte vi mot Happis. Jag fick träffa hela familjen, åt lunch med mamma, inhandlade en jacka och ett nytt överkast (igen, sålde igår det första till Jenny). Hann även träffa Lisa och Verro, varav vår deal tog slut eftersom den gick ut på att vi fick äta godis när vi sågs. Vid fyratiden på onsdagen åkte vi tillbaka mot Umeå igen. Det var ett väldigt intensivt dygn men det kändes bara bra. Jänny fick träffa sin pappa och jag fick träffa nära och kära samt föra hem min gamla matta och ta med den nya till Umeå - stort plus.

Nu är min lägenhet fulländad, min nya röda matta och mitt svarta överkast passar väldigt bra ihop och nu är det även nystädat - lovely.

Känner stressen för nu är pajen klar och vi ska gå över till Sara för att äta, är grymt hungrig för har bara ätit två mackor + en banan och några godisar på hela dagen. Det var utgång igår vilket är förklaringen till den dåliga matdagen idag.

Jag, Jänny och Sandra hade förfest hemma hos Sandra igår, mycket trevligt! Sedan en snabb utgång på E-puben där MKVarna hade haft sittning. Men vi drog vidare till Corona efter ungefär en kvart och där blev det en massa dansande, igen.

Okej, nu några timmar senare. Kom precis hem och är ruskigt mätt, usch... Nu ska jag se film och sen sova. Skönt med söndag imorn, en till chilldag.

Blir ledig

Nu kom jag på vad jag hade tänkt skriva tidigare! Fick idag veta att jag får tillgodoräkna de sista poängen på den här terminen. Det innebär att jag kommer att vara fri att göra vad jag vill i fem veckor under december-januari! Weee!

Hipt värre

Hip Culture så heter vårt förnyade radioprogram. Killarna har gjort en jättebra jingle idag och Jenny har gjort en skitsnygg affisch. Det kommer att bli grymt. Men det är på ett sätt tråkigt att allt blir bra gjort först nu, efter att jag och Jenny har sänt i ett helt år och nu ska vi bara vara kvar den här terminen. Typiskt att vi inte lyckats ta tag i såna här grejjer tidigare.. Nåväl en hel höst av bra radio har vi iaf framför oss!

Hade första infomötet om praktiken idag. Nu är det bara att sätta igång och söka. Karin, jag ska söka i GBG och hoppas jag får en plats där nånstans. Så se till att fixa större lägenhet så jag får plats ;p

Nu har mina två paket från La Redoute kommit så ska hämta dem imorn, oh can´t wait!!

Fasiken, det var nåt jag skulle skriva men så försvann det ur huvudet..... Var säkert nåt superviktigt! Haha nä men jag kommer väl på det sen.

Till på torsdag har jag och Jänny bokat klipptid och innan det ska vi färga mitt hår =) Utgång ihelg, visst?

Last night

Okej Jänny jag vet att jag är dålig på att skriva i bloggen, ska försöka bättra mig.

Igår var en rolig kväll, förfest med Jänny och co. Singstar, karaoke och en massa fotande. Sen dans två timmar i sträck på Corona, tack tjejer för en bra kväll!  Som avslutades med allvarsprat. Jänny, vi kanske inte kan lösa varandras problem men det hjälper att prata om dem.


           

Fler bilder finns här: mina bilder

Idag har jag varit trött och smått förvirrad. Hade radiomöte för att komma på ett nytt namn + göra en affisch. De andra fick tyvärr göra det mesta jobbet, var inte så kreativ kan man säga, sorry. Men bra blev det iaf och imorn ska vi fortsätta och även göra en jingle.

Bildrutor

Yes! Nu ser jag alla 33 kanaler som jag köpte. Dock verkar inte skartkabeln som följde med boxen funka men med en annan har jag bild i min tv igen. Tre film- respektive musikkanaler är favoriterna.
Måste ändå ta mig till Expert nån dag och fråga vad som är fel på skarten och om jag kan få en ny.

Idag har varit en bra dag. Skippade skolan och gick och tränade klockan 10 på Iksu istället, gym och Afro, sedan god lunch i restaurangen - det var värt. Får ta igen skolan nästa vecka, har inte riktigt kommit igång ännu känner jag. Har även gått fram och tillbaka till Strömpilen med Jenny idag. Det var en stressig tur (jag blev en lök, iioh) för att hinna till radiomötet. Väl där fick jag och andra Jenny veta att vårt program ska byta namn och utökas med två killar som ska spela liknande musik som vi gör. Kändes lite snopet, liksom här, nu ska vi göra om helt och hållet. Men det blir nog bra ändå, kul med nytt folk. Det jobbiga blir att komma på ett nytt namn. Som tur är får vi i alla fall behålla vår sändningstid: kl 18 på torsdagar.

Ikväll var det smoothie och friidrotts+filmkväll med... eeh första Jenny. Haha, börjar bli snurrigt att skriva om två Jenny. Så okej i fortsättningen är Jänny = Seskisjenny och Jenny = Lulejenny :)

Bra, nu sova, go natt!

Dålig start

Just nu känns det som en skitdag. Vaknade av mig själv efter att ha drömt en massa förvirrande drömmar och jag var fortfarande trött.

Steg upp och tänkte testa att få igång min boxer, vilket inte funkade igår trots att andra i huset har lyckats. Men icke, nej nej nej såklart stod det bara "ingen signal". Fattar inte, har kopplat alla sladdar enligt broschyren men det vill inte funka.. gråt.. Avskyr teknik, som inte funkar.

Hoppas Jenny kan hjälpa mig nu, det hade ju funkat för henne.

En aning nollställd

Oookej,
schemat verkar fungera som planerat nu. Hoppas bara att jag blir registrerad så jag får lite pengar från csn.

C-uppsats, skriva om vad? Vet inte riktigt.. Jag och Jenny ska planera imorn och försöka komma på ett ämne. Finns mycket intressant, MKV är ju ruskigt brett. Gäller att komma på en fråga man vill besvara. Just nu känner jag mig nollställd - som vår lärare också tyckte att vi var på dagens föreläsning. Ska ta en ordentlig funderare imorgon, skjuter upp det lite, just nu är jag för trött. Mañana, mañana.

Annars då?
Känns fortfarande bra att vara i Umeå. Jobbar på med nyttigheten, promenerandet och "hemma-gymandet" (blir nog att köpa gymkort nästa vecka). Det går bra, tur att jag har min andra Jenny här som är inne på samma spår! Har känt lite sötsug igår och lite idag men inte så farligt, det går över med frukt, haha.

Har tänkt ganska mycket på senaste tiden, någon slags våg av sentimentalitet har kommit över mig. Har drömt också, så verkligt det var... 
Kände även en stor saknad av min lilla Hubbe i morse vid frukosten när jag satt och tittade på fotona, usch saknad och ångest. Det känns fortfarande overkligt att han är borta, min lilla fina..

Ostrukturerat

Back to school. Hade första dagen idag, kändes lite konstigt att vara tillbaka. På ett sätt kändes det som att det var igår jag senast var där men ändå så avlägset på nåt sätt. Klassen var sig lik..

Dock har jag tydligen en röd prick i protokollet så jag får inte registrera mig förrän det är löst. Blir så less, vet att jag har klarat alla kurser men antar att det beror på att jag bytte till denna utbildning från Piteå och fick tillgodoräkna en termin. Men ändå, sånt borde vara löst, har ju gått här 1,5 år nu!! Det är alltid kaos på vår instutition...

Dessutom blev det tjafs om hur schemat är upplagt. Största delen av klassen ska skriva c uppsats först under slutet av nästa termin och har inte den blekast om VAD man ska skriva om, ändå ska vi redan nu börja skriva PM om uppsatsen. Nåja kan tycka att det är bra att vi kommer igång tidigt med att gå igenom uppsatsarbetet samt börjar fundera på vad man ska skriva om. MEN kommer ju inte att ha någon idé klar till på torsdag, som det är tänkt enligt schemat.
Nåja det löser sig nog.