Lite om praktiken då

Oj, dagarna går fort. Har snart varit på praktiken i tre veckor. Känner redan att jag kommer att sakna min praktikplats, och staden, när det är slut.

Nu kom jag på vad det var jag hade tänkt skriva tidigare i veckan men som jag glömde bort. En sak som jag har gjort under praktiken, som aldrig hänt tidigare faktiskt, är att jag har ätit lunch på restaurang ensam. Okej, det är restaurangen i Filmhuset och många som jobbar där äter där. Men två dagar har ingen av mina kollegor (kanske jag kan kalla dem det?) haft lust att äta där så då gjorde jag det ensam. För er som inte har testat, det var inte farligt alls faktiskt! Oj oj så vuxen jag är nu va. Nä men skämt å sido, jag har tidigare tyckt att en sån sak har känts jättetrist och aningen jobbig - titta, där sitter hon som inte har några vänner. Men fullt så tråkigt är det ju ändå inte. Nog för att jag även i fortsättningen hellst föredrar att ha sällskap.

Skilda världar

Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiit hade nyss skrivit ett inlägg men så gick det inte att publicera, gick att backa så jag kunde kopiera. Men vad tror ni jag gör? Jo medan jag väntar på att sidan ska ladda igen går jag och kopierar nåt annat. Sååå inlägget borta! Dumt!

Nåja gör ett nytt försök, känns som att jag kommer ihåg det mesta.

Saknar musiken på min dator. Får börja nöta youtube istället. Iofs är det ju kul att kunna hitta nya låtar.

Det var inte vad jag från början tänkte blogga om men har glömt vad det var jag tänkte på under dagen. Kan ju istället tala om att det nästan känns som att jag lever i två olika världar. Dagarna spenderas på filmhuset - Gärdet, Östermalm. Därför passade jag idag på att gå en runda i fältöversten efter praktiken. Köpte lite "nödvändigheter" på bikboks rea + lite riktiga nödvändigheter. Sen tar det en lång evighet att komma hem. Kommer fram till grå betong. Nåja kan inte klaga, har ett hem iaf. Men jag ser då två sidor av huvudstaden.


Jaa hittar en massa bra musik nu!

Crematory - Caroline
Nostalgi på hög nivå

Nya intresset?

Först NU har jag börjat tycka att facebook är riktigt kul. Så typiskt mig, det var samma sak med bloggandet. Men det tar ett tag innan jag orkar engagera mig i såna saker helt enkelt. Dock finns det en hel del onödigt töntiga saker på facebook, som att kasta får på varandra, sånt orkar man ju inte se.

Fanns inte mkt att berätta idag

Måndagar är alltid lite jobbiga. Fortfarande trött efter helgen samtidigt som det är långt kvar till fredag. Nåja känns bättre och bättre på praktiken så det underlättar. Saknar inte universitetet eller kurslitteraturen för fem öre.

Just nu skulle jag bara vilja bo lite närmare stan, vore perfa.



Nä fick inte ur mig mer idag. Kanske har mer inspiration en annan dag.. Tack o hej!

Hela helgen

Igår blev det en heldag på stan med Karin. Första riktiga shoppingdagen sen jag kom hit! Handlade dock inte så mkt, lyckades hålla i pengarna ganska bra. Fast listan på vad jag vill köpa blev längre. Fick även träffa Greta över en fika med henne och Fanni, en glad överraskning!

På kvällen blev det fest hos Mia och sedan utgång. Idag är jag ruskigt trött.

Dagen har ändå varit bra - har hälsat på gudmor och blivit bjuden på middag. Jättekul att ses igen, det var evigheter sen sist.

Snart sova, måste få igen en hel del sömn.

Se och lär

Oj veckan har gått fort och har inte haft tid eller inspiration för att blogga.

I måndags var det så dags för Guldbaggegalan. Det var en spännande upplevelse! Mina uppgifter var att ta emot pressen. Under själva galan gjorde jag inte mkt, kollade mest på. Sedan var jag prisvärd åt en av vinnarna. Häftig känsla att vara med i green room med alla vinnare och all press. Sedan var det efterfest på Café Opera. Först var det lite tråkigt att knappt känna någon bland ca 1200 gäster med sedan hittade jag Alex som roligt nog också jobbade med galan, så avslutningen av kvällen blev bra. Det blev dock en väldigt lång dag. Åkte hemifrån åtta på morgonen och kom hem ca 03.30! Intressant och intensiv dag med andra ord.

Resten av veckan har det varit fulla dagar på praktiken. Igår fick jag även två biljetter som blivit över till premiären av Sweeney Todd. Ny film med Johnny Depp av Tim Burton. Tog med mig Alex, vi måste ju nu ta alla chanser att vara med på det som händer i anknytning till vår praktik och vår (förhoppningsvis kommande) branch. Det som var extra kul igår var att regissören Tim Burton själv var på plats och berättade lite om filmen innan visningen.

Veckan kanske hittills kan sammanfattas med snittar, vin och goodybags. Glassigaste veckan i mitt liv så här långt iaf, haha.

Idag har jag träffat Sandra och Jonna och gått lite på stan med dem. Sedan mötte vi upp Emma och åt middag. Jättekul att träffa dem igen.

Mindre kul var det att sätta sig på tåget mot tha hood ensam. Nåja nog vet ja det går bra det här.

H som i händelselös

Efter den mest händelselösa helgen på länge är jag nu lite friskare. Har bara tagit det lugnt. Mest suttit framför tvn. Tråkigt, men samtidigt skönt. Behövdes känns det som. Nu ser jag framemot en spännande morgondag med Guldbaggegala på kvällen. Dock kommer det att bli en lååååååång dag.


Nytt hem

Idag har jag flyttat in i mitt hem för de tio kommande veckorna. Känns skönt att packa upp och få ett eget rum. Men tack vännen för att jag har fått bo hos dig första veckan!

Just nu känns det faktiskt ganska ensamt. Har inte bott själv sen i december (med undantag för några dagar i Umeå under utflyttningen). Har hunnit bli van av att ha människor omkring mig. Nåväl ska ju inte bo själv, men hon som jag är inneboende hos jobbar natt. Det ligger iofs en rottis och vaktar dörren så helt ensam är jag inte, känns lite bättre.

Kände dock en sån oerhört stor saknad ikväll. Den slog mig igen med full kraft. Det känns fortfarande så overkligt, att du aldrig kommer att ringa mig mer, vi kommer aldrig att ses mer, aldrig aldrig mer. Jag kan ibland bli så grymt ledsen när jag tänker på det.

Nåja, snart ska jag försöka sova. Gonatt.


Riktigt dålig

Sjuk, jättesjuk är jag. Lyckades inte bli fri från förkylningen så jag blev tvungen att stanna hemma idag. Säkert imorgon också. Typiskt. Nu när jag vill göra mitt bästa på praktiken. Känns verkligen skit. Nu gäller det bara att bli frisk till den stora dagen på måndag. Då är det dags för guldbaggen!!


Det var ju inte farligt alls

Så, första dagen på praktiken avklarad. På vägen mot Filmhuset hann jag bli lite nervös och undra över vad jag gett mig in på, men det gick bara bra. Var massor med ny information att ta in så det känns som att det mesta bara gick in och ut men kommer att få grepp om allt om ett tag. Alla var trevliga och snälla och det känns grymt kul!


Nytt hår, nytt år

Nu är jag i Stockholm. Har två dagar kvar tills praktiken börjar. Idag ska jag bara ta det lugnt, ska försöka bli fri från min förkylning som envist biter sig fast. Imorgon ska jag åka in till stan och kolla upp hur jag ska ta mig till Filmhuset. Känns bra att kolla upp det innan så det inte blir panik på fredag för att jag inte vet var jag ska gå! Det är viktigt med planering och framförhållning vet ni.

Det går trots allt ganska bra att se 2008 som ett nytt år med nya förutsättningar. Fortfarande är det tungt vissa stunder men så kommer det nog alltid att vara. Nu med ny stad och nyfärgat hår är det iaf lättare att ta nya tag, vad gäller allt.


Packat och klart

Flytten är avklarad. Det kändes som ett evighetsprojekt och tog sin lilla tid. Men nu är det gjort för denna gång. Tack mamma och pappa :*

Väskorna står i princip färdigpackade. Nu är det nära, nära. Imorgon är det dags att åka!!

Känsla:
Nervöst
Spännande
Vemodigt
Stressigt
Exalterad
Orolig
Förväntansfull
Stolt

- Allt på en gång.

Need a break

Paus! Måste ha en liten paus i städandet. Är helt slut. Snart kommer mamma och pappa. Då ska vi åka iväg för att äta och hämta släp. Sedan ska de hjälpa mig att bära ut alla saker + fixa sista städningen. Känns som att det aldrig tar slut, har hållit på hela dagen och ändå är säkert hälften kvar! Nu ser jag väldigt mycket fram emot en sista kväll hemma imorgon innan det bär av mot huvudstaden!!

Fed up

Jag är trött på att vänta, hoppas. Jag vill bara ta bort. Inse att vissa saker aldrig kommer att hända. Men problemet är att jag inte riktigt kan förstå. Det ständiga varför. Förklaringen.

Intala, intala, intala. Snart accepterar jag säkert, snart.

Nej, det är inte kul att flytta

Har svårt att komma igång med städningen, det är så tråkigt. Uuuusch. Nästan alla lådor och påsar är iaf färdigpackade, bara lite saker som jag fortfarande måste använda som är kvar. 

Nu ska jag läsa lite bloggar, vilket jag inte har gjort under hela julen! Lär ju ha missat en hel del.

Sen: STÄDA

Golvet täcks av lådor

Flyttpackningen är nu i full gång. Har fått ner de flesta småsakerna. Imorn väntar tömning av kök och sedan börjar städningen. Usch för att flytta. Nästa gång vill jag flytta nånstans där jag vet att jag kommer att bo ett par år, minst.

Snart ska jag och Jenny börja gå mot Sandra, hinna umgås lite till innan jag lämnar Umeå.

Första 2008

Nytt år, hoppas på bättring.

Det här nyåret var ganska sämst. Nyårsaftonen började dock bra. Åkte till Kalix med pappa på dagen. Tog en oväntad och trevlig fika med släkten på nya gallerian, stort + i kanten var att jag fick träffa lille Frej, så go han är! Träffade också på en gammal kompis där. Sedan hälsade vi även på farmor och farfar och önskade dem gott nytt år. Kvällen började sedan med finmiddag med tjejerna. Det var mycket trevligt och alla var så fina. Men trots en bra start slutade det inte lika kul. Förstört. Snart kan jag fly.

2007 - inget bra år. Förlorade på olika sätt tre som betydde väldigt mycket. Året slutade med värk i hjärtat. Tomhet, saknad. Snart börjar tiden som jag tror kommer att bli den viktigaste och roligaste i mitt liv. Det känns därför tråkigt om jag inte kommer att kunna njuta av den och uppskatta den. Jag hoppas jag hinner få tillbaka lite styrka och glädje tills dess.